välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

dadelpalm pollenslang tillväxt

Postad av : Ulf Friberg

Den söta, klibbiga datum så ofta förekommer i torkad frukt tråg under semesterperioden är resultatet av framgångsrik pollinering av dadelpalm. Att vara dioika art (vilket betyder att den har ett träd med alla honblommor eller alla hanblommor), kommersiella odlare uppmuntra ibland lyckad dag tillväxten pollenslang av manuell pollinering. Den faktiska tillväxten av dagen pollenslang kan även påverkas av olika miljöfaktorer

Du behöver:.
Grafräknare (valfritt)

Datum Palm blommor

Datum. palm blommor är ofullkomliga, vilket betyder att de endast har antingen manliga eller kvinnliga könsorgan. Hanblommorna producerar pollen och honblommor har fröämnen att så småningom bli datumet frukt. Den kvinnliga blomman har ett organ som kallas ett stigma, som fångar pollen, och en tub-liknande stil, som är där pollenslang växer.

Pollinering

Tillväxten av dagen pollenslang börjar med pollinering. Detta kan ske naturligt med hjälp av bin, andra insekter och vinden men kan även få hjälp manuellt. I naturen är kvoten manliga palmer till hona ganska jämn. Kommersiella odlare som tillämpar manuell pollinering minska som andel av en hane dadelpalm till 50 honträd dadelpalm. I båda fallen är avsikten att få pollen på honan stigma så pollenslang tillväxtprocessen kan starta.

Gödsling

När pollineringen, det pollenkorn börja växa pollen rör som leder ner stilen till äggstocken . Väl inne i äggstockarna, är de fröämnen, som kommer att bli framtidens frön, befruktade. På bästa möjliga villkor när temperaturen hamnar mellan 25 och 28 grader Celsius (77 till 82 grader Fahrenheit) av pollen rören kan nå äggstocken i ca 6 timmar.

Effekt av temperatur och regn

låga temperaturer kan minska förekomsten av pollen röret tillväxten inom stilar. Regn, förutom vanligen åtföljs av svalare temperaturer, kan också tvätta sig pollen från den kvinnliga pistillmärken innan pollen rören har en chans att få fäste. Kommersiella odlare skydda ofta sina nya pollineras blommorna genom att täcka dem med papperspåsar.

Vindens påverkan

Ljus vindar är bra för pollinering av dadelpalmer eftersom de kan bära pollenkorn från ett träd till ett annat. Om hastigheten på vinden är tillräckligt hög kan det hämma tillväxten pollenslang av uttorkning den kvinnliga pistillmärken, vilket gör det svårt för pollen att fastna. Vinden kan också torka ut den stilen innan pollenslang gör sin väg till fröämnen och om tillräckligt stränga kan brytas av blommorna helt. Damm stormar, vanlig i Kalifornien och södra Israel, kan lämna dammpartiklar på blommorna, vilket hämmar pollinering och pollenslang tillväxt.

    Previous:nothing
    Next:typer av vindbryggorna
    
    Copyright © 2011 give2all.org