välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

typer av vindbryggorna

Postad av : Jan-Olof Stoor

Du behöver:
grafräknare (valfritt)

En vindbrygga är en form av bro som kan flyttas, lyfts eller på annat sätt tas ur vägen så att ingen kan korsa bron. . Dessa broar användes i gamla befästningar som stod bakom ett stort hål, vallgrav eller spricka. Modern vindbryggorna servar vanligen två funktioner. När spänner floder, vindbryggorna korsa klyftan att låta trafiken som tåg och andra fordon över. Då en del av bron hissar, diabilder eller vända sig till tillåta flodtrafik igenom. Det finns tre typer av tidiga vindbryggorna: skjut-, lyft-och klaffbro. Modern teknik har lagt till att vrida vindbryggan.

Sliding Drawbridge

Den skjutbara plattformen är en enkel planka eller en uppsättning av plank surras ihop som glider över vattnet källa eller hål och dras eller dras tillbaka i med rep. Detta är det enklaste att använda för hand, men det har uppdaterats för modern användning och döpte det uppfällbara bron. Använda motorer, är en del av bron dras tillbaka under den återstående delen av bron för att tillåta större fartyg igenom.

Lyft Drawbridge

Den andra typen, hissen vindbryggan, är den som fångar fantasin. Även kallad en vertikal hiss vindbrygga, en uppsättning surras plankor av trä sänks över vattnet källa med rep eller kedjor fäst på vardera sidan av den bortre delen. Repet (eller kedjor) skulle kunna knytas till toppen av en struktur på andra sidan vattnet källan. Bron är sedan lyfts från struktur och drog spola till strukturen. Denna konstruktion används fortfarande i modern vindbryggorna. Den är begränsad av höjden på struktur och större bron desto svårare är det att lyfta bron höga krav längdkriterier för fartyg som passerar ändå. Moderna versioner använder elektriska och olja motorer för att dra upp bron.

Swing Drawbridge

En sving eller vrida hissar vindbrygga och roterar i mitten av bron över resten av bron. De vrid brygga måste vara stor och kunna lyfta tunga laster. Hydraulik används för att lyfta bron ur kanalen den spänner.

Bascule Drawbridge

klaffbro vindbrygga använder AA motvikt för att lyfta bron. Vissa klaffbro vindbryggorna används vikten av slottsporten eller FÄLLGALLER att lyfta bron. Den moderna versionen av bron roterar vertikalt för att ge fartyg att passera. Det finns inga begränsningar höjd med denna typ av bro. På grund av hur de rörliga delarna roterar har bron vanligtvis tunga restriktioner för att hålla bron anpassas. Tung last kunde släppa bron oväntat.

    Previous:nothing
    Next:viktiga egenskaper av bentonit
    
    Copyright © 2011 give2all.org