välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

lätt fotosyntes projekt

Postad av : Jan-Olof Stoor

Fotosyntesen är en biokemisk process som sker i anläggningar med syre och kolhydrater som produceras som slutresultatet. Denna reaktion kan inte ske utan närvaro av klorofyll, en naturlig ljusmätare som anläggningen producerar. Båda dessa vetenskapliga begrepp kan lätt påvisas i två enkla experiment som lämpar sig för några elementära och mellanstadiet elever

påvisande av förekomst av klorofyll

klorofyll är avgörande för fotosyntesen att utan närvaro av denna naturligt förekommande förening denna viktiga reaktion inte skulle inträffa. Ett mycket enkelt experiment kan göras genom att ta ett aktivt växande växt med stora, mjuka, gröna blad och inställning av krukväxt i solen under några dagar. Under den tiden måste du tejp ca en tum torg konstruktion papper till flera blad med hjälp av tydliga tejp. Efter 3 eller 4 dagar bort tejpen och du kommer se att områden under konstruktion papper har vänt sig till en mörk färg. Detta händer eftersom cellerna med klorofyll närvarande, kommer att dö om de inte får något solljus under en längre tid. Klorofyll är det som ger bladen sin gröna färg, men utan närvaro av solen, dessa celler förlorar sin naturliga färg.

Demonstration Produktionen av syre under fotosyntes

Detta låter som ett avancerat experiment, men lyckligtvis beviset på detta koncept är mycket enkelt, för allt du behöver är lite frisk damm ogräs (i säsong förstås) en hink med slemmiga dammen vatten (använd inte kranvatten) några provrör, en Svanhals lampa (eller något liknande ) och en ask tändstickor kök, (den typ som kan drabba var).

Samla dammen ogräs och damm vatten och sätta dessa poster tillbaka till klassrummet eller den ort som du vill utföra experimentet Dammen ogräs kommer att placeras i flera provrör och vänster för att sitta en stund under en SOLLAMPA (mycket bättre än solen). Under skenet av SOLLAMPA går dammen ogräs att arbeta och producerar mycket syre, vilket kan testas för genom att föra in en match som har tänds och släcks. Syret kommer snabbt nytändning matchen, levande bevis på att gröna växter avger syre i närvaro av solljus eller en kraftfull SOLLAMPA.

Nu detaljerna. Det första du gör när du kommer tillbaka från dammen är att fylla flera provrör med den gröna saken och sedan lägga till dammen vattnet så att vattennivån kommer upp till toppen av röret. Då måste du invertera varje rör utan att spilla något damm vatten och placera varje rör i de större hink med vatten. För att vara på den säkra sidan använda flera rör som innehåller damm ogräs och damm vatten för experimentet. Det viktiga är att hitta ett sätt att låta provrören att stanna kvar i uppochnedvänt läge, medan de sitter i vattnet. Jag skulle rekommendera vända ett rack provrör och placera den i vattnet. Om korgen är gjord av trä du kan ha på band några små vikter metall fisket i racket. Placera svanhalsen lampan så att ljuset faller direkt på greenen fråga som är inne i provrören.

Kommit tillbaka efter flera timmar och ta bort en av provrören. Kontrollera att det finns minst en halv av en tum med ren luft längst upp i provröret. Låt vattnet och dammen ogräs falla ut ur röret och då är mycket noga med att hålla provröret i omvänt läge, höja den till din ögonhöjd. Nu tänder en trä match, sedan blåsa ut det och genast sätter den pyrande matchen i provröret. Matchen bör eld igen, och därmed bevisat närvaro av syre.

Kommer att besöka Walmart webbplats

 

    
    Copyright © 2011 give2all.org