välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

livscykel ökenväxter

Postad av : Jeanette Morales

Amerikanska ökenväxter har olika livslängd, beroende på art. Vissa kan leva så länge som 200 år, vilket är fallet med några kaktusar medan andra, t. ex. vissa blommor kan ligga vilande i många år innan han kom till liv

Du behöver:.
Två små randiga, runda pepparmynta godis (eller annan typ av mynta som du väljer).
1 stor, tydlig plastmugg.
Vatten.
1 tsk citronsaft.

Kaktusar

Kaktusar producera blommor, som utvecklas till frukter som innehåller frön till denna gemensamma ökenväxt. Fröna faller till marken med tiden, men bara en minut andelen någonsin utvecklas till en ny kaktus. I vissa fall beror det brytas av och falla utvecklas till en separat kaktus.

Vilande

Vissa fleråriga arter kommer att förbli i ett tillstånd av dvala under extrema torrperioder innan han återvände till livet efter ett regn. Dessa växter utvecklas snabbt nya blad, blomma, gå till utsäde, och sedan återigen bli vilande till nästa omfattande regn.

Ephemerals

Hundratals sorters blommor i öknen är efemära, vilket innebär att de är ettåriga växter som bara gro när förhållandena är helt rätt. Fröna kan ligga i jorden tills det regnar och solljus och temperatur är perfekta, vilket får dem att gro.

Rapid Life Cycle

Ephemeral blommor växer snabbt slutföra sin livscykel inom loppet av några veckor snarare än månader . De växer, blommor och skapa frön som scatter. Då anläggningen kommer att förgås

långlivat

Vissa typer av träd som överlever i öknen når otroliga åldrar, till exempel Ponderosa tall. Trädet är inte ens könsmogen förrän den är ca 50 år gamla, och några enstaka träd lever i tusen år.

    Previous:nothing
    Next:steg i andning
    
    Copyright © 2011 give2all.org