välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Hur analoga klockor arbete?

Postad av : P-O Lennartsson

The Clock Thru Time

Den välkända ljudet av en klocka som tickar har varit en integrerad del av människans historia sedan cirka 4000 f. Kr. . Dessa gamla klockor ingick inte den analoga urtavlan har vi blivit bekanta med. De blev massiva strukturer som innehöll någon form av vatten-insamling enhet. Denna anordning, oftast, var ett hjul som drivs av en närliggande vattendrag. Så länge vattnet rann, höll klockan. Även de gamla egyptierna och babylonierna använde vatten klockor så sent som 1500 f. Kr. , visar de arkeologiska bevisen civilisationerna i Kina och Indien var med samma teknik så tidigt som 4000 f. Kr.

Synkroniserad Oscillators

Salisbury Cathedral klockan i England byggdes 1386 och är fortfarande den äldsta kontinuerligt med klockan i historien. Det är ett rep och trissa klocka, med varje timme återställa en massiv tyngd som slår klockorna. Även långt från den analoga klockor i dag, skulle dess synkroniserade växlar bidra till att skapa företräde för oscillerande klockor i dag. Moderna klockor, och även relativt gamla klockor, har använt oscillatorer för att hålla växlarna i rörelse. Även om dessa oscillatorer har varierat genom århundradena, från strömmande vatten till pendel till kvartskristaller försöker de alla att uppnå samma mål:. Evighetsmaskin

Delar Come Together

Alla analoga klockor är oscillerande klockor och alla har den välbekanta 12-timmars indikator ansikten, med undantag för den revolutionära franska decimal klockor, som utan framgång försökt att dela upp dagen i 10 metriska timmar. De oscillerande mekanismer drivs av en rad olika källor, men de två mest förekommande kraftkällor är direkt elektrisk ström eller batterier. Den el eller batteri bränsle regulatorn mekanism, som levererar avgörande stöd för den oscillator. Regulatorn i sin tur bränslen ratten kedja av analog klocka. Hjulet kedjan är ansvarig för stansning och vrida indikatorn händerna på klockan. Så med varje sekund som går, synkroniserar hjulet kedjan minuter och timmar därefter. Det är en relativt enkel process, som kulminerade i den välkända stora hand och lilla hand anger timme och minut.

    Previous:nothing
    Next:hur man gör en torris som drivs raket
    
    Copyright © 2011 give2all.org