välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

vad är jordens position i solsystemet?

Postad av : Valon Istrefi

Solsystemet att Jorden är en del av består av åtta eller nio planeter, beroende på din synpunkt. Tillsammans med asteroider och kometer och planeter dvärg längst ytterkanterna dessa himlakroppar alla runt stjärnan vi kallar solen. Jorden är den tredje planeten från solen, lagom avstånd från det att ha en planet sjuder av liv. Låt oss se hur jorden staplar upp i solsystemet mot de övriga planeterna

Historia

I århundraden var det tänkt att jorden var centrum av solsystemet och att solen och planeterna kretsade runt den. När astronomerna började räkna ut att jorden kretsade solen idén om ett solsystem tog form. Men utan hjälp av optiska instrument som teleskopet var det bara sex medlemmar i solsystemet synlig för blotta ögat. Uranus upptäcktes 1781, Neptunus 1846, och dvärgplaneten Pluto 1930. Detta innebar att jorden var den tredje av nio planeter i stället för den tredje av sex.

Typer

Jorden klassas som en inre planet, tillsammans med Merkurius, Venus och Mars. De har alla en stenig kärna med få eller inga månar. Dessa planeter är också klassificerade av astronomer på planeterna. Planeterna Jupiter, Saturnus, Uranus och Neptunus kallas Jovianska planeter eller jättar gas, eftersom den består av en blandning av frysta gaser och isen med en misstänkt mindre tät kärna. Dessa världar har många månar med fler upptäcks varje årtionde. Pluto har sedan klassificerats som en dvärgplanet, kretsande i utkanten av solsystemet med andra objekt av samma storlek och karaktär.

Storlek

Om man vill räkna Pluto som en planet fortfarande då Jorden är den femte största planeten i solsystemet av nio i termer av en diameter vid ekvatorn. Jupiter är den överlägset största, följt av Saturnus, Uranus, Neptunus och sedan jorden. Mars och Venus är nästan lika stor som jorden är, medan Merkurius och Pluto är den klart minsta av planeterna. Men solen står för mer än 99% av frågan i hela solsystemet, vilket gör alla planeterna små i jämförelse.

Effekter

Dess avstånd från solen har en stor effekt på varje planet. Merkurius och Venus är mycket närmare än jordens position är otroligt hett världar. Mars är mest lik jorden, men avståndet är från solen gör det möjligt att upprätthålla liv. De yttre planeterna är bitande kallt världar att även om de inte hade atmosfär av giftiga gaser skulle vara alldeles för kylig för att stödja liv. Jordens genomsnittliga avstånd på 93 miljoner miles från solen gör det den enda planeten i solsystemet som kan upprätthålla en livskraftig population av levande organismer.

Geografi

Jorden har berg och djupa diken havet men andra dvärgplaneter högsta och lägsta fysikaliska egenskaper jorden. Mars har berg mycket längre än berget Everest, jordens högsta punkt och har även djupa klyftor miles på miles djup. Jordens översta vindhastighet har klockat till 231 miles per timme, men den genomsnittliga vindhastigheten på Neptunus är 700 miles per timme, med några vindar upp till 1. 200 miles per timme. De hetaste uppmätt temperatur på jorden är i 130 graders intervall, Merkurius yta kan få upp till 800 grader.

    
    Copyright © 2011 give2all.org