välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Hur fungerar en popcorn maskin?

Postad av : Jan-Olof Stoor

Förbereda Popcorn Popper

Popcorn maskiner är i allmänhet stora, slutna lådor som har en popcorn kastrull i toppen och ett varmare område i botten. Som popcorn poppar, spricker den ur pannan och faller till botten av maskinen, där den hålls varm tills den förbrukas. Innan popcorn maskinen är påslagen, olja, kryddor och popcorn till i pannan. Oljan är nödvändigt för att värma upp majskorn snabbt och jämnt. Typ av använd olja påverkar smak av popcorn, och det gör något salt eller aromer som läggs till i kärnorna innan poppar. Till exempel har många biografer Tillsätt smör smaksatt med salt till sina popcorn Popper kastruller.

Poppar Process

När popcorn maskinen är påslagen, pannan i den övre omedelbart börjar värmas. Som pannan värmer, går en liten paddla runt pannan på en cirkulär bana. Paddeln roterar kärnor, vilket är oerhört viktigt. Utan denna ständig rörelse, skulle kärnorna inte pop jämnt. Vissa skulle bränna medan andra inte skulle få tillräckligt med kontakt med oljan att brista
När oljan blir helt uppvärmd, börjar popcorn att brista. Värmen från oljan vänder vattnet inuti kärnorna till ånga, som expanderar och orsakar kärnan att explodera.

Färdigställ Poppar Cycle

Som popcorn poppar, det så småningom rinner från pannan och skjuter sin väg förbi bakgrund, svängig lock som är belägen över pannan. Den popcorn faller i botten av Popper, där det hålls varm (vanligen genom glödlampa-typ warmers) tills den förbrukas. När popcorn är klar poppar kan personen bemanning maskinen ta ett handtag som sitter på sidan av pannan och vänd pannan över att se till att alla dök majs dumpas till uppvärmningen området.

    Previous:nothing
    Next:som uppfann vindkraft?
    
    Copyright © 2011 give2all.org