välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Hur man testar regnvatten surhet

Postad av : Jan-Olof Stoor

Regnvatten är naturligt sura på grund av närvaron av koldioxid, kväveoxid och svaveldioxid i jordens troposfären. Människans verksamhet såsom fossila bränslen för industriella ändamål kan höja regnvatten naturliga surhet. Alltför surt regnvatten kan leda till döden av sötvattenfisk, skador på grödor och erosion av strukturer som byggnader och monument. Testa pH av regnvatten, som kan avgöra dess surhetsgrad, kräver användning av ett pH vatten test kit.

Du behöver:
Container för insamling av regnvatten prov
. pH vatten test kit.
Data bord.
Markanvändning karta över området som testas.


1.
Placera behållaren utanför medan det regnar. Utsätt det inte nära bebyggelse, vilket kommer att säkerställa att regnvatten provet inte är förorenad av vatten som rann av från byggnader tak eller väggar
2
Värm regnvatten provet till ditt hem eller. . klassrummet.
3.
Ställ in pH-test kit enligt tillverkarens anvisningar.
4.
Följ tillverkarens anvisningar när du lägger till pH-buffert tabletten eller rätt mängd buffertlösning eller pulver till provet om du använder en regent pH kit testning av vatten. Doppa stickan i lösningen och lämna den i för den tid som anges av tillverkaren. Remsan kommer att ändra färg. Bestäm provets surhetsgrad genom att jämföra den resulterande färgen på remsan för att färggradienten diagrammet ingår i satsen.
5.
Sätt pH läsaren in i regnvatten om du använder en digital testa pH vatten kit. Vänta ett pH-värde visas på läsarens skärm.

Tips och varningar


  • få en bättre avrundad uppsättning resultat genom att samla två eller flera regnvatten prover och testa syra av varje. Helst ska sprida containrar som används för att samla in prover över ett stort område. Använd en tabell för att registrera platsen och surhetsgraden i varje prov.
  • Tänk rita surhetsgraden i varje provplats på en markanvändning karta över området. Om du gör det ger dig möjlighet att analysera eventuella variationer i surhetsgrad av regnvatten finns i området.
    Previous:nothing
    Next:vad är ett skal flaska?
    
    Copyright © 2011 give2all.org