välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

vad är Gauss betyget för en stark magnet?

Postad av : Stefan Svensson

Gauss är ett mått på styrkan i magnetiska fält, som rör kraft, längd och elektrisk ström. Det används för att bekvämt mäta svaga områden, till exempel en liten permanenta magneter. Eftersom det är en liten enhet, kommer starka magneter leda till stora mätningar i Gauss

Gauss

Gauss är en enhet med magnetisk fältstyrka uppkallad efter matematikern Carl F. Gauss. Det är nyttigt för att hantera relativt svaga magnetiska krafter. Jordens magnetfält åtgärder några Gauss.

Magnet Styrka

Ju starkare magnet, det tätare dess magnetiska fält. Dess fält producerar krafter i andra magneter och metaller.

Permanentmagneter

För närvarande de starkaste permanentmagneter är de som tillverkats med sällsynta jordartsmetaller såsom neodymium. Deras magnetiska styrka kan vara mer än 14. 000 Gauss. Denna siffra kan också anges som 14 Kilogauss (KGS).

MRT

Magneter som används vid magnetisk resonanstomografi (MRT) maskiner är elektromagneter som är underkylda med flytande helium. De är de starkaste magneter används regelbundet, kör 20. 000 till 70. 000 Gauss.

Experimentell

Speciella magneter används i vetenskaplig forskning för att testa gränserna för teknik magnet konstruktion och material. Den starkaste experimentella magneter springa ca 45 tesla, eller 450. 000 Gauss.

    
    Copyright © 2011 give2all.org