välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man skapar en saltvatten ekosystem

Postad av : Jeanette Morales

Inget kan jämföras med glädjen i att få lite av havet in i ditt hem via ett saltvattensakvarium. Men att skapa en verkligt blomstrande ekosystem kräver mer än ett akvarium och några saltvatten. Korrekt filtrering, belysning, temperatur och balans djur skall bibehållas. Vatten parametrar måste vara optimal. Utrustningen måste köpas, kemikalier förvärvas och en hel del forskning måste göras på den del av akvaristen

Du behöver:.
Glas eller akryl akvarium
. Proteinskummare.
Belysning.
Chiller eller värmare.
Filter.
Saltvatten.
Substrat.
Rock, växter och dekorationer.
Boskap.


1.
Bestäm vilka saltvatten ekosystemet du vill återskapa. Välj mellan en kallt vatten, tempererat, subtropiskt eller tropiskt system. Planerar du att hålla en fisk som bara tank eller en korallrevsakvarium med koraller? Vill du koncentrera dig på arter från en viss region? Akvarium av detta slag kallas "biotoper. " Till exempel kan du välja att skapa en biotop av Stora Barriärrevet eller en biotop av mangrove i Florida Keys. Alla dina val kommer härrör från dessa beslut.
2.
Ställ in din utrustning. Grundläggande saltvatten system kräver ett glas eller akryl akvarium, en proteinskummare, belysning, ett kylaggregat eller värmare, termometer och filter. Andra komponenter kan innehålla UV eller ozon autoklaver, en sump eller Refugium och ett dropp filter.
3.
Fyll din tank med vatten. Du kan välja att använda naturliga havsvatten om det är tillgängligt för dig, men de flesta akvarister väljer att blanda sin egen med salt säljs till en djuraffär (ej hushåll salt) som blandas med R. O. (omvänd osmos-) eller destillerat vatten. Skapa salthalt som är rätt för ekosystemet du har valt att skapa.
4.
Lägg till substratet, levande sten, växter och dekorationer, i enlighet med ekosystemet du har valt att återskapa. Lägg inte till någon fisk eller djur.
5.
Cycle din tank. Detta innebär att aktivera filtren, belysning och kylaggregat eller värmare och köra tank för en till tre veckor utan djur. Kör inte UV eller ozon autoklav eller proteinskummare under cykling processen. Upprätta salthalt, temperatur och pH överens med din valda ekosystem. Om du planerar på att hålla koraller, fastställa korrekt alkalinitet och kalciumnivåer.
6.
Tillsätt livsformer. Börja med ett fåtal noggrant utvalda krabbor, sniglar och tagghudingar. Tillsätt aldrig mer än några livsformer i taget och vänta en till två veckor innan du lägger mer.

Tips och varningar


  • Lager ditt akvarium med fiskar, Critters, växter och koraller som skulle naturligtvis bor i samma miljö i det vilda. Detta kommer att avsevärt bidra till att minimera kompatibilitetsproblem och säkerställer att en temperatur pH och salthalt passar alla.
  • tillföra alltför många livsformer på en gång, oavsett om de är fisk, kräftdjur, tagghudingar och koraller kommer att överbelasta din goda bakterier och orsaka din tank till "krasch".
    
    Copyright © 2011 give2all.org