välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

define elektrisk ledningsförmåga

Postad av : Valon Istrefi

Technologies i modern tid-till exempel datorer, TV, elektrisk belysning, radio och mikrovågsugnar-har varit beroende av vår kunskap om elektrisk ledningsförmåga och motstånd av material som används för att bygga dem. Denna kunskap har möjliggjort utvecklingen av kretsarna och elektriska komponenter inom teknisk utrustning, samt förbättrade det sätt som de drivs

Du behöver:. .
Två bägare, 15 ml vardera
Destillerat vatten.
Spoon (tillval).
Silver (AgNO3), 0.
1-molar lösning.
Pipett.
Trä bettskena.
Källa till gaslåga.

Elektrisk ledningsförmåga

Elektrisk ledningsförmåga beskriver hur väl en elektrisk laddning kan gå igenom ett ämne.

Resistance

Motstånd är ett mått på hur väl en elektrisk laddning motstår en elektrisk laddning. Det kan ses som motsatsen till elektrisk ledningsförmåga.

Mätningar av elektrisk ledningsförmåga

Enheten för mätning av ledningsförmåga Siemens per meter. Alternativt en konduktivitet av ett ämne ofta jämförs med ledningsförmåga glödgad koppar vid 20 grader Celsius, känd som den internationella glödgad koppar Standard (IACS).

elektriska ledare

elektriska ledare är ämnen med låg resistens mot en elektrisk laddning. Metaller är karakteristiskt bra elektriska ledare.

Elektriska isolatorer

Elektriska isolatorer är ämnen med relativt hög motståndskraft mot en elektrisk laddning. Icke-metaller är karakteristiskt bra elektriska isolatorer.

    Previous:nothing
    Next:fakta om växter i öknen
    
    Copyright © 2011 give2all.org