välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

fakta om växter i öknen

Postad av : Magnus Ekblad

Växter som lever i öknen har utvecklat egenskaper för att hjälpa dem överleva torra förhållanden. Öknar definieras som områden med mindre än 50 centimeter regn varje år

Roots

Några öken växter, som kallas phreatophytes, har långa rötter som når djupt under ytan för att dra upp all tillgänglig fukt. Vissa phreatophytes har rötter upp till 80 meter lång.

Vattenhållande

Växter i öknen kallas xerophytes har utvecklat mekanismer för att lagra vatten för lång tid inne i anläggningen kroppen. Kaktusar är exempel på denna typ av öken anläggningen.

Bloom

I öknen, vissa växter vistelse vilande delen av året eller har frön som ligger vilande under jord tills förhållandena är de rätta. De växer och blommar i en explosion av aktivitet när det finns tillgängligt vatten, skapa Wildflower visar att vissa öknar är kända för.

Seeds

Frön av många öken växter är resistenta mot torra förhållanden och kan förbli vilande i åratal. Desert växter producerar massor av frön för att maximera sina chanser att några överlevande. Skivan är 200. 000 frön i en kvadratmeter.

Energi

Ökenväxter utnyttja sol och undvika fukt förlusten av ovanstående blad. Den klorofyll i en kaktus "trunk, till exempel, gör det möjligt att generera energi utan att behöva blad.

    Previous:nothing
    Next:atomära struktur av volfram
    
    Copyright © 2011 give2all.org