välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man bygger upp sten i ett akvarium

Postad av : Jonathan Nyberg

Inga akvarium är komplett utan massor av sten. Vare sig i saltvatten eller sötvatten, ger rock ett gömställe för fisk, en plats att montera koraller och en plats för nyttiga bakterier att växa, vilket i sin tur hjälper till att hålla tanken ren. Men en kollaps eller grotta in i berget kan skada fisk, koraller krossa och växter, och rör upp avfall från botten av din tank, förorenar vatten. Att bygga upp din rock noggrant och korrekt kan göra hela skillnaden mot hälsan i ditt akvarium

Du behöver:.
Egg låda (tillval).
Base sten eller skiffer.
Levande sten eller sötvatten-säker rock.
PVC-rör (tillval).
Epoxy (tillval).

saltvatten eller korallrevsakvarium


1.
Fyll tanken två tredjedelar till hälften med salt vatten. Du kan lägga till eller dra ifrån vatten som behövs när du lägger din rock, beroende på hur mycket sten du använder. Levande sten bör hållas fuktig.
2.
Ställ ett lager av ägg låda ovanför substratet där du planerar att sätta din rock (tillval). Detta väcker din bergvägg något ur sanden, och tillåter vatten att cirkulera under din vägg. Detta kommer att hjälpa din hålla vattnet syresatt och väl ut.
3.
Bygg en bas av icke-levande, "bas" rock mot baksidan av tanken, men inte rätt upp mot glaset. I ett saltvattensakvarium är bas rock vanligen av aragonit eller kalksten, och har inga bakteriella organismer. Dessa stenar inte kommer att skadas av tunga kontakt med sand, eller lida för att vara långt från belysningen. Välj breda, flata stenar när plocka ut din bas rock. I allmänhet kommer en bågformad vägg vara säkrare än en rak väg. Vissa akvarister borra hål i stenar som bildar de första lagren av bergväggen och stick PVC-rör genom hålen för att hålla klipporna tillsammans. Detta är ett bra sätt att säkra dina större stenar.
4.
Bygg på höjden, med bas rock, sedan leva, större bitar på botten, medelstora bitar i mitten och små på topp. Du kan behöva prova en bit på flera ställen tills du hittar en säker passform. Bygg något mot baksidan av tanken, så att basen berget ligger närmast fronten. Detta kommer att ge tillbaka av tanken att hjälpa hålla upp på väggen.
5.
För mindre rock bitar du vill säkra, tillämpa akvarium-safe epoxi och hålla den på plats tills epoxin torkar.

färskvatten


1.
Fyll tanken två tredjedelar till hälften med avklorerat färskvatten. Du kan lägga till eller ta bort vatten som behövs när du lägger din rock, beroende på hur mycket berg som du använder.
2.
Ställ ett lager av ägg låda ovanför substratet där du tänker sätta din rock (tillval). Detta väcker din bergvägg något ur underlaget, och låter vattnet cirkulera under din vägg. Detta kommer att hjälpa din hålla vattnet syresatt och väl ut.
3.
Bygga en bas ut mot baksidan av tanken, men inte ända upp mot glaset. Välj breda, flata stenar när plocka ut din bas rock. Skiffer är perfekt för en bas rock. Granit och spetsar rock är också sötvatten-säkra och finns i olika storlekar. I allmänhet kommer en bågformad vägg vara säkrare än en rak väg. Några akvarister borra hål i stenar som bildar de första skikten av bergväggen och stick PVC-rör genom hålen för att hålla klipporna tillsammans. Detta är ett bra sätt att säkra större stenar.
4.
Bygg på höjden, större bitar på botten, medelstora bitar i mitten och små på toppen. Du kan behöva prova en bit på flera ställen tills du hittar en säker passform. Bygg något mot baksidan av tanken, så att botten Stenarna är närmast fronten. Detta kommer att ge tillbaka av tanken att hjälpa hålla upp väggen.
5.
För mindre rock bitar du vill säkra, tillämpa akvarium-safe epoxi och hålla den på plats tills epoxin torkar.

tips och varningar


  • Bygga grottor och skrymslen i din bergväggen är ett bra sätt att göra fisk lycklig, och även hjälper till att hålla vattnet cirkulerar hela tiden.
  • Alla berg ska rengöras noggrant, botade och akvarium-säkra innan de placeras i din tank.
    
    Copyright © 2011 give2all.org