välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

vilda djur i Amerika

Postad av : Camilla Näslund

Du behöver:
två bägare, 15 ml vardera
. Destillerat vatten.
Spoon (tillval).
Silver (AgNO3), 0.
1-molar lösning.
Pipett.
Trä bettskena.
Källa till gaslåga.

USA hamnar fortfarande stora vildmark och imponerande populationer av vilda djur. Efter epoker av överdriven jakt och snabb utveckling, som såg utrotning av passageraren duva och den nästan utrotning av bison, passerade det land några av världens första och mest omfattande bevarande lagstiftning. Idag är många arter expanderar: Coyotes dräktig valpar i Los Angeles gränder, pumor vandra västra förorterna och alligatorer stryka omkring dammar bostadsrätt

East

Vitsvanshjort finns gott om i östra USA, från Appalacherna till. kustslätten. De går svartbjörnar-även förvånansvärt väl distribueras i den här delen av landet, allt i närheten av även stora storstadsområden-i de östra skogarna årliga hårt mast (mutter) skörd. Ett av East största vildmark reserver, Great Smoky Mountains National Park, en gång hamnar älg, tidigare utbredd i Appalacherna, tack vare en Park Service återinförande. Älgen finns gott om i långt nordost.

Mellanvästern

Mellanvästerns mosaik av jordbruksmark, stöd skogar, sjöar, våtmarker och prärie, mönstring ett landskap kraftigt förorenat av Ice Age nedisning, en bred mångfald av vilda djur. Whitetail rådjur kan vara förbluffande många-de är en stor trafikfara i regionen. I "Northwoods"-längst förlängning söderut av den boreala skogen, samgående med blandade lövträd-svartbjörn, älg, grå vargar, Bobcats, fiskare och en och annan Kanada lodjur strövar omkring. Coyotes och röda rävar allt från trä-och ängsmark till gården och stadsparken.

Syd

sydliga ljumma nejder återspeglas i dess imponerande svit av livsmiljöer. Amerikanska alligatorer är en av de heraldiska varelser här, och har återhämtat hjärtligt från hotade och nu blomstrande från North Carolina och Oklahoma till Gulf kusten. Svartbjörn och Whitetail rådjur tillhåll högländer och cypress träsk lika. Den sällsynta röda vargen kuddar kustnära skogarna i Outer Banks. Några av de mest unika djurlivet i U. S. finns i Florida, särskilt i de subtropiska södra: American krokodiler, sjökor, Florida Panthers (ett kritiskt hotade underarter av puma) och en svindlande mängd fågelliv bor i Sawgrass prärier, mangroveträsk och hängmattor i Everglades och Big Cypress land.

West

nedre 48 staterna "största vildmark redutter finns i väst, en enorm region stretching, i vidaste definition, från tempererade regnskogen i Washington, Oregon och norra Kalifornien till blandad gräset prärier av Dakotas och från den oländiga spiror of the Rockies till Canyonlands och sanna öknar i sydväst. Grizzlybjörnar sakta att återta förlorad mark i norra och mellersta Rocky Mountains och North Cascades-och även i utkanten av den Great Plains. Wolverine, grå vargar, lejon berg, svartbjörn, prärievargar, lodjur och bobcat finns andra viktiga rovdjur, medan hovdjur de mest skiftande i landet: älg, skog caribou, gaffelantilop, bison, mula och Whitetail rådjur, älg (inklusive den stora Roosevelt älg i Stilla kustnära områden), bergsget, Bighorn får och vilda hästar.

Alaska och Hawaii

Från tempererade regnskogar och glacial fjordar dess sydost till kustnära tundran i sin arktiska kusten, Alaska har den mest omfattande vildmarken i oss-några av de mest omfattande i världen-och några av de mest dramatiska djurlivet. Det är ett tillstånd av superlativ: det största björnar och älgar överallt, massiv hjordar av karga jord caribou företaget landets största landlevande migreringar. En värld bort, vulkaner och grönskande regnskog Hawaii kvinnojour ett unikt spektrum av fåglar (många endemiska till skärgården), dess kustvatten lockar allt från knölvalar till tiger hajar.

    Previous:nothing
    Next:define elektrisk ledningsförmåga
    
    Copyright © 2011 give2all.org