välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

livsmiljö blå krabbor

Postad av : P-O Lennartsson

Den blå krabba fått sitt namn från den blå färg på framsidan klor av den manliga av arten. Detta krabba är högt uppskattad för sin söta kött och kan överleva i söt-eller saltvatten

mynning

Blå krabbor kommer bebo en flodmynning, den del av en flod, där den skär med havet. Detta ger den blå krabba med en blandning av söt-och saltvatten som vågen av havet möter inkommande floden strömmar.

Lagoon

Blå krabbor gynnar också saltvatten laguner, bildas när korallrev, klippor eller sandbankar utgör en partiell barriär som skyddar ett område med grunt vatten från huvuddelen av havet.

intervall

den geografiska räckvidden för den blå krabba täcker en stor yta i västra Atlanten kustregionen. Det bor så långt norrut som Nova Scotia, Kanada, ner Atlantkusten i USA och söderut till kustlaguner i Uruguay, Sydamerika.

Överväganden

Blå krabbor föreligger även i den Mexikanska golfen. Vattnen utanför stater som Louisiana, North Carolina och Maryland är stora blå krabbfiske.

Flytta av kvinnor

Den kvinnliga blå krabba kommer att flytta till där vattnet har en högre grad av salthalt efter körningen parning, invandrar till öppna havet eller i de djupare delarna av en flodmynning.

gömställen

Den blå krabba kommer att söka efter vattenväxter nedsänkt i sin livsmiljö för att gömma sig från dess rovdjur, bland annat maneter, fiskar och fåglar .

    Previous:nothing
    Next:hur man skapar en saltvatten ekosystem
    
    Copyright © 2011 give2all.org