välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

diy förzinkning

Postad av : Stefan Svensson

Förzinkning är gjort för en rad skäl, ofta av praktiska ytbeläggning och ibland för dekorativa ändamål. Många gånger, saker som skruvar och bildelar är klädd med zink under reparation eller att hålla dem i bättre form, eftersom detta plätering varar så mycket längre än andra ytor och motstår skador och korrosion. Du kan få detta gjort i en butik, men du kan även göra det själv hemma

inställningar

Den del av objektet som du kommer att bordläggning måste rengöras ordentligt innan de börjar. För att göra detta, blöt i 15 minuter i en alkalisk lösning först, följt av blötläggning i 15 minuter i en mild syra.

Du behöver en rostfritt stål eller plast behållare som är lämplig för den mängd material som du kommer att använda. Du behöver också ett el-källa och en aktuell mätare. Du kan få zink från järnhandlare och skrotgårdar. Du hittar ammoniumklorid, zinkklorid och elektrolyt på apotek eller kemister. Du kan också köpa alla dessa objekt i förzinkning byggsatser i stället för att resa till så många platser.

Detta kit kommer att innehålla en strömkälla, vanligtvis i form av en 9-volts batteri. Den elektriska strömmen går från batteriets pluspol till posten som överdrag, som är nedsänkt i en elektrolytisk lösning. Den aktuella resorna från klädd post till den negativa batteripolen, slutföra den elektriska kretsen. Den nuvarande Mätaren kan klippas in i elektrisk ström som helst att läsa hur mycket ström som passerar genom anslutningen. Detta gör att du att veta när batteriet behöver bytas ut.

Metoder

Det finns några olika metoder som vanligen används för förzinkning. En är varmförzinkat galvanisering, som omfattar doppa del i en behållare av smält zink. Detta zink måste ha ett lager av fluss flyter på toppen av det. Detta flöde är oftast en lösning av zink ammoniumklorid. På detta sätt del kommer att täckas i rörelse innan zink. När det är doppade, ställ den att torka.

Den andra metoden är torr galvanisering. Detta är liknande, men den delen är belagda i rörelse och sedan lämnas att sitta och torka innan de belagda med smält zink. Båda dessa metoder kommer att resultera i den torra delen är belagd med något som kallas "paljett", som är kristallint i utseende. Du kan styra denna genom att ändra torktid.

Det finns också en metod som kallas kall förzinkning, som är lättare men inte lika hållbart. Det handlar helt enkelt beläggning delen med zink färg.

Torkning

Som zink torkar, bildar ett band med stål så att det faktiskt finns en övergång mellan de två materialen. Detta innebär att zink inte kan skäras bort. Det är integrerat direkt i delen.

Efter ett par dagar, zink med ändring i zinkoxid, vilket är bra eftersom det ger extra skydd, ungefär dubbelt så mycket, för den del. Efter ännu mer tid kommer denna förändring i zink karbonat, vilket ger ännu mer skydd, så den delen kommer att stanna i god form under en lång tid.

    Previous:nothing
    Next:hur man beräknar massan flux
    
    Copyright © 2011 give2all.org