välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

organisationsnivåer i ekosystem

Postad av : Jan-Olof Stoor

Ekosystem består av alla levande och icke-levande delar interagerar inom ett visst område. Ekosystemet studeras på olika nivåer alltifrån artnivå på ekosystemnivå

Art

De arter består av en typ av organism. Dessa organismer kan vara växter, djur, bakterier, svampar eller protister. Ett exempel på en art skulle vara en afrikansk lejon (Panthera leo).

Befolkning

Alla medlemmar av en art i ett visst område kallas befolkningen. Ett exempel på en befolkning skulle vara en stolthet för afrikanska lejon.

Gemenskapernas

En community är en grupp populationer som interagerar med varandra. Ett exempel på ett samhälle skulle vara lejon, zebror, gräs, bacteris, svampar och andra växter och djur som lever i en viss del av den afrikanska savannen.

Ekosystem

Ekosystem bestå av alla de levande delar och icke -levande delar av ett visst område. Detta inkluderar alla de samhällen i kombination med de fysiska faktorer som klimat, vatten och näringsämnen. Den afrikanska savannen är ett exempel på ett ekosystem.

Biosphere

Biosfären är jorden och alla ekosystem på den. Studier av biosfären titta på förändringar som påverkar flera ekosystem och hur ekosystemen på jorden påverkar varandra.

    Previous:nothing
    Next:Definitionen av relä självhållning
    
    Copyright © 2011 give2all.org