välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

fjäril naturvetenskapliga projekt

Postad av : Valon Istrefi

Fjärilar är fascinerande varelser i insekten världen och slutföra projekt om dessa flygande skönheter är både roligt och lärorikt. Butterfly naturvetenskapliga projekt kan slutföras och njöt av studenter i alla åldrar och utbildningsnivåer-från förskolebarn till högskolestudenter. Lär dig mer om dessa fantastiska insekter som kallas fjärilar är ett utmärkt sätt att få kontakt med naturen.

Skapa en Butterfly Garden

Elever i alla åldrar kommer att få skapa en fjäril trädgård att locka fjärilar. En kombination av mat och värdväxter bör planteras för att locka vuxna fjärilar som kommer att foder och mate. Den kvinnliga fjärilar i sin tur söker sig värdväxter att lägga sina ägg på, vilket gör att du kan vidare observera livscykel fjäril (från Caterpillar (larv), till puppa (puppa) och slutligen vuxen fjäril).

En fjäril trädgård bör placeras i ett soligt läge. Perenner (inklusive infödda blommor) bör annueller, buskar och träd planteras för att locka en stor variation av fjärilsarter. Placera en bänk i fjärilsträdgård för sittande observation.

För att slutföra detta forskningsprojekt, forskning infödda fjärilar i ditt område planen sedan en strategi för att skapa en fjäril trädgård inklusive blommor som kommer att attrahera de arter som finns lokalt . Efter att planer, skapa trädgården för att slutföra projektet.

Identifiera Larver och Fjärilar

Använd en digitalkamera att ta bilder på larver och fjärilar observerats i din trädgård eller Butterfly Garden. Köp en anteckningsbok för att göra anteckningar om beteende och utseende av fjärilar och fjärilslarver du observera, och använda denna information för att korrekt identifiera larver och fjärilar.

Online webbplatser och guider området är värdefulla verktyg för stöd i visuell identifiering av fjärilar och fjärilslarver.

Bakre Larver

En hands-on fjäril vetenskapligt projekt som är fascinerande att slutföra är att föda larver genom deras stadier i livscykeln tills de blir vuxna fjärilar. Detta kan göras genom att beställa kit larv uppfödning från online utbildningsvetenskap återförsäljare eller genom att samla larver från din gård och bakåt.

en köpt kit larv uppfödning kommer att innehålla en fjäril hydda att hålla larver i och ge dem utrymme att flytta runt och form chrysalides före utvecklas till vuxna fjärilar. Dessa paket kommer att innehålla kommersiellt mat för larverna.

Vid insamling av larver från din gård eller trädgård, använda en köpt fjäril hydda eller ett lock akvarium för att hysa fjärilarna. Du måste ange färska blad som är specifika värdväxter för larven art du observerar.

    Previous:nothing
    Next:maskeringskrabba vs kungskrabba
    
    Copyright © 2011 give2all.org