välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man avgör en vårdagjämningen

Postad av : Magnus Ekblad

På ett år fullbordar jorden en bana runt solen. Vårdagjämningen är de två tider på året då solen passerar planet av jordens ekvator och när längden på dag och natt är ungefär lika i alla delar av världen. Det finns två typer av dagjämningarna som inträffar varje år: vårdagjämningen och höstdagjämningen. Vårdagjämningen inträffar under våren, och tros av många kulturer och religioner att tiden för återfödelse. Ett av de mest populära festivaler i samband med detta är påskhelgen.
1.
Kolla kalendern. Vårdagjämningen inträffar vanligtvis i mars 20 eller 21. Dagen för vårdagjämningen är aldrig exakt och tenderar att flytta tidigare på varje händelse. Sedan 1960-talet har vårdagjämningen har sakta komma tidigare.
2.
Beräkna vårdagjämningen med en universell tid som GMT (Greenwich Mean Time). Vernal vårdagjämningen mjukvara finns tillgänglig för att bestämma plats inom en timme vid vilken vårdagjämningen börjar varje år. Detta görs med hjälp av komplexa formler till stjärnorna och sol.
3.
Observera vårdagjämningen grafen veta ståndpunkter jorden och kunna jämföra dem med solen. Detta är ett diagram som gjorts av experter för att avgöra när vårdagjämningen inträffar.

Tips och varningar


  • Även vårdagjämningen markerar början på våren i norra hemisfären, i många delar av södra halvklotet är det början på hösten.
    Previous:nothing
    Next:vilken typ av förening är sukralos?
    
    Copyright © 2011 give2all.org