välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man hittar en monark larv

Postad av : Jan-Olof Stoor

Fjärilen livscykel är en av de enklaste att följa, och mest intressanta att titta på. Hela livscykel sker i några veckor, men för många monark fjärilar, sina korta liv innebär en migration av tusentals miles. Även om mycket är fortfarande okänt om monarken fjärilar, som hur de vet var att flyga när de flyttar, studerar monarker kan illustrera många vetenskapliga begrepp, från livslängd och migration till näringskedjan och kamouflage. Att hitta monark larver kan vara första steget i en fascinerande resa för observation för studenter i alla åldrar.

Du behöver:
plast soppåsar
. Handskar.
Bekämpningsmedel.
Teleskopstång med krok.

Hitta Monarchs i Nature


1.
Kontrollera monarker finns i ditt område. Monarchs kan hittas nästan var som helst i USA, men är vanligast i östra halvan av USA och på den södra västkusten. Leta efter de vuxna, som har karakteristisk orange och svarta vingar. Monarchs kan ibland förväxlas med andra fjärilar, såsom vicekungar.
2.
Leta efter monark livsmiljö. Monarker måste lägga sina ägg på undersidan av bladen milkweed att ge mat till larv efter att den har kläckts ur sitt ägg. Använd en växt identifiering bok eller pålitliga online guide för att lära sig att identifiera milkweed. Monarch ägg är mycket små och vita. De är vanligtvis fördelade över många blad.
3.
Lär dig att identifiera den skada monarken fjärilslarver göra till milkweed växter. Larver äter hål eller linjer i bladen. När du hittar dessa skador, är det oftast lätt att hitta fjärilslarver.
4.
Lär dig att identifiera monark fjärilslarver. De börjar väldigt liten, bara en bråkdel av en tum. När de kläcks, men har de utmärkande grön-gult, svart-vita ränder går runt sina kroppar.

Tips och varningar


  • Om du vet monarker bor i ditt område, kan du plantera en trädgård för att locka dem. Milkweed är den största attraktor för monarker, eftersom larverna äter bara milkweed.
  • Om du inte hittar monark larver, kan du köpa dem. Flera företag erbjuder monark larver till salu i utbildningssyfte eller fritids (bröllop, etc. ) använder. Köp endast från välrenommerade företag som erbjuder sjukdomsfri fjärilslarver.
  • Om du tar larver från vilda och luckan dem i fångenskap, gå tillbaka fjärilarna i naturen.
    
    Copyright © 2011 give2all.org