välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man bygger en liten enkel robot

Postad av : Valon Istrefi

Konstruera något med dina egna händer alltid bär med sig en känsla av prestation som endast köper något kan aldrig ge. Oavsett om det är en stol, ett korthus eller en målning, kan du alltid titta på din skapelse med stolthet, att veta att du och du är själv ansvarig för sin existens.

Robotar är en av de mer utmanande och komplicerade prylar som mänskligheten någonsin fram, men om du är en gör-det-självaren, vars förväntningar (och budget) är låga, då kan du skapa din egen robot också.

Du behöver:
Sturdy tråd (minst 12 inches)
. Klisterskum.
1.
5V till 3.
0V solcell.
Personsökare eller mobiltelefon obalanserad motor.
Små-spänningsomkopplaren (om så önskas).
Löd och lödkolv.


1.
Böj tråden i en kraftig ram för din robot. Baser konstruerade så här är i allmänhet av de tre-eller-mer-ben design, imitera insekter, för deras stabilitet.
Lämna en platt bas på "toppen" av robotens ben som ett montage plattform för dina komponenter.
2.
Lägg en remsa av klisterskum över den plana delen av robotens ben bas. Detta utgör monteringsytan för dina andra komponenter, så se den sitter fast med basen innan du går vidare till andra åtgärder. Den bör inte heller längre än till kanten av basen i någon riktning mer än någon annan, eftersom detta kommer att orsaka instabilitet i den färdiga roboten.
3.
Fäst solcellen att limmet skum på baksidan av basen, så långt bort från "ansikte" av roboten som möjligt. Utöka leder i trådarna från solcellen framåt och se till att de kommer att vara tillräckligt lång för att nå personsökare motorn när den är monterad.
Se till att solcellen jämnt ligger på skummet och på basen som även detta kommer att orsaka instabilitet om det är off-center.
4.
Stick personsökaren motorn till framsidan av roboten, med motorns axel vänd "framåt". Detta är vad som kommer att orsaka robotens rörelser, så det är absolut nödvändigt att motorn placeras på rätt sätt, det innebär att se till att motorn är centrerad på skummet och tillräckligt långt framåt att snurra motoraxeln inte kommer att påverka den beskattningsunderlaget eller andra komponenter.
5.
Löd solcellen leder till personsökaren motorn noga. När den andra leder kommer i kontakt med motorns terminal roboten ska börja surra, vilket gör lödning svårt. Motverka detta genom att flytta roboten till en yta där surrande dämpas tillräckligt för dig att löda utan störningar. Alternativt kan du lägga till en övergång till kretsen mellan solfångaren och en av motorns terminaler fungera som en avstängning för roboten.

Tips och varningar


  • Du kan dekorera din robot med googly-ögon, gnistrar, eller i stort sett allt annat du kan tänka dig. Var bara noga med att inte över-belastning av mekanismen, för att undvika att bromsa robot ner
  • robot är soldrivna. . Utan en stark, även ljuskälla, kommer det inte att flytta
    Previous:nothing
    Next:hur man startar biodling
    
    Copyright © 2011 give2all.org