välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

vad är Uranus största delen av?

Postad av : Annika Hultén

Uranus är den 7: e planeten från solen. Den gasjätte upptäcktes av den brittiske astronomen Sir William Herschel, 1871. Precis som Saturnus, Uranus omges av ringar samt dess många kretsar månar

Surface

Uranus är långt från solen, bosatt i den kalla yttre delarna av solsystemet. Det är en gigantisk boll av gas, is och vätska. Enligt Nasa. gov, forskarna tror yta Uranus består av metangas.

Inredning

Enligt Monterey Institute for Research astronomi, forskarna tror att det inre av Uranus är en kärna av sten och is, omgiven av en kärna av is och sten. Man tror att dessa kärnor är omgiven av flytande väte och sedan omsluts av gasformigt väte, helium, metan, ammoniak och vatten.

Mass

Mira. org anger att Uranus har volym 67 gånger större än jorden och en allvarlig med 1,17, dock är dess magnetfält bara en tiondel så starkt som jordens

Atmosfär

Stämningen i Uranus består av mestadels väte, helium och metan. . Den blå färgen av planeten beror på att absorptionen av rött ljus av metan. Is bildas i atmosfären på grund av den ökande barometertrycket omvandla metangas till is.

Betydelse

Uranus är känd som lutar planet eftersom den roterar på sin sida. Uranus roterar runt sin axel i motsatt riktning mot Jorden.

    Previous:nothing
    Next:Varför ska vi skydda hotade manater?
    
    Copyright © 2011 give2all.org