välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Vikten av väte

Postad av : Ulf Friberg

Det är allmänt accepterad kunskap att universum, vid dess tillkomst, och även nu, i huvudsak består av väte. Detta ljus gas så vanliga, men få människor vet hur viktigt det är att vårt universum och hur många bra användningsområden det kan ha i tekniska tillämpningar. Läs om effekten väte har i ditt dagliga liv

Vätgas i Stars

Vår egen sol, liksom biljoner andra stjärnor i universum, fusioneras väte till helium att producera energi. Dess energi är känt på jorden, som ljus och värme. Men när solen får slut på väte, flyttar den på att använda tyngre element, varje gång av fusion resulterar i en ny del varje gång. Det är starkt tror att organiskt material kunde ha kommit från en död stjärna är oavsett när det sprids i rymden. Om detta är sant, är människor byggda av Star Dust.

Star Född

Vätgas spelar en mycket viktig roll i födelsen av stjärnor runt nebulosor. Stort molnen av vätgas behövs för stjärnor att födas. Så småningom börjar väte värms upp och tända på grund av en kedjereaktion från en kollision mellan atomer. Eftersom det inte finns någon gravitationskraft som verkar på den nebulosor, är det mycket sannolikt att ta miljontals år för stjärnorna att helt form i tomrummet i rymden. Det är dock häpnadsväckande att tro att vår sol är född på samma sätt.

Vätgas som bränsle

Uppfinningen av fordon som upptar vätgasbränsle har varit fenomenal i utvecklingen av en ren energikälla. Vätgas kan användas för att driva fordon och lämnar efter sig några spår av föroreningar. Faktum är att om du någonsin köra en bil som drivs av vätgas, är den enda biprodukt av bränslet bekostnad vattnet. Trots fördelarna, gör accelerera de flesta bilar som drivs med vätgas inte snabbt heller uppnå höga hastigheter.

Vatten

Du har förmodligen redan vet att vatten består av två väteatomer och en syreatom, men vad du gjorde nog inte veta om vattnet är dess våldsamma skapande. Väte och syre i samma miljö skapar vatten i en explosiv reaktion. Atomerna frigör stora mängder energi för att binda till en vattenmolekyl. Samma typ av reaktion är används för att driva Atlas raketen.

Vätgas i luftskepp

Även om användning av väte i luftskepp används inte längre, den har blivit allmänt känt att vätgas är den lättaste gasen kan användas för flygning. Hindenburg händelsen fått människor att tro att väte inte var idealiskt för styrbara flygning på grund av dess höga brandfarlighet. Det var dock den acetat aluminium hud som orsakade Hindenburg att uppslukas i lågor som en elektrisk laddning gick genom luftskepp. Luftskepp idag använder helium istället för väte, som är endast den andra lättaste gasen. Ändå har helium luftskepp med acetat-aluminium hud också varit känt att explodera lika kraftfullt.

    Previous:nothing
    Next:struktur linolensyra
    
    Copyright © 2011 give2all.org