välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Fakta om planeten Merkurius

Postad av : Ulf Friberg

Merkurius är den planet som ligger närmast solen och det fullbordar ungefär fyra banor solen med den tid jorden slutar bara en. Av denna anledning kallas de gamla romarna det efter en snabb gudarnas budbärare

Tidsplan

Trots kretsar runt solen i ungefär 88 dagar, det tar Merkurius 58,6 Earth dagar att snurra bara en gång på sin axel.

Storlek

Med en diameter på 3. 030 miles, Merkurius är knappt större än jordens måne. Vid sin närmaste punkt till solen, är det 28. 600 tusen miles därifrån, medan elliptisk bana kan ta det så långt som 43. 400 tusen miles från solen.

Effekter

Mercury erfarenheter en otrolig mängd temperaturer grund av att ha nästan ingen atmosfär. Den sida som vetter från kvicksilver är så kallt som minus 300 grader Fahrenheit medan den sida som exponeras för solen kan grädda i 800 grader.

Funktioner

Merkurius kärna är en kombination av fast och smält järn omgiven av ett lager rock i en tjock skorpa. Kratrar KOPPÄRR ytan och vulkanisk aktivitet uppträdde ofta på planeten i det avlägsna förflutna.

Magnetic

Eftersom Merkurius har ett magnetfält, forskare anser att dess järnkärna står för så mycket som 80 procent av planetens totala massa .

Fun Fakta

massa Kvicksilver är bara en tjugondel av jordens, så en 100 u00A3 person på Merkurius har en vikt på bara 38 kg.

    Previous:nothing
    Next:muskovit fakta
    
    Copyright © 2011 give2all.org