välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man gräva efter smaragder

Postad av : Valon Istrefi

Emerald är en värdefull ädelsten som faktiskt är färglös beryll. Genom naturlig erosion, utkristalliseras med krom och bildar en klar grön färg. Hittade över hela världen, några av de största smaragder är från Colombia, Brasilien, Zimbabwe, Pakistan, Ryssland och även i USA i Hiddenite, North Carolina. Det är ovanligt att hitta en perfekt smaragd på grund av brister och små sprickor. En ovanlig perfekt smaragd kan vara mer värdefulla då en diamant. Emerald är Birthstone i månaden maj och anses vara en helande sten.

Du behöver:
Shovel
. Pick.
Hink.
River eller sluiceway.
Creek skärmen.
Ren handduk.
Behållare med tätt lock.
Bedömning.

grävde efter smaragder


1.
Att hitta den sällsynta gröna ädelsten, söka i terrängen, floder, grottor och på ytan av marken. Försök hitta ett område med brun eller röd smuts som har en slumpmässig plats i gult eller svart smulig smuts. Detta kan vara ett tecken på pegmatit vallar och glimmer fickor skiffer och är den miljö som producerar smaragder. Använd en spade och plocka för att lossa materialet och sedan fylla hinken. Häll material genom en sluiceway skärm finns på gruvor är öppna för allmänheten. Rent vatten pumpas genom skärmen för att ta bort smuts och lämnar efter eventuella mineraler och ädelstenar. Sök efter den gnistrande gröna stenar.
2.
Genom naturlig erosion, ädelstenar tvätta ner från berget och lade sig på botten av flodbädden. Med hjälp av en spade eller 2-tums pie pan, scoop material från flodbädden. Häll material via en bäck skärm (träram med skärm i mitten) och skaka skärmen fram och tillbaka, som skiljer smuts från glittrande stenar.
3.
polska alla ädelstenar med en ren handduk och lägg dem i en säker behållare. Boka tid med en kortfattat formulerat service att få stenar i bitar, bedömas och satt i ett smycke.

Tips och varningar


  • Ett av de största gruvdrift är på Coscuez gruvan i Colombia, där du kan köpa snygga snitt ädelstenar. För gör-det-själv gräva, besöka Emerald Hollow Mine i North Carolina. Det är den enda smaragd gruvan i USA öppna för allmänheten. Du kan boka en semester med familjen och njuta av att söka efter uppskattad ädelstenar tillsammans. Sätt på en hjälm i bergsområden för att skydda från fallande stenar. Använd tunga arbetskläder inklusive stövlar för att skydda dina fötter och sätta extra torra kläder att byta till. Applicera solskydd och bug spray.
  • vara välutbildade om området och terrängen där du kommer att söka. Se till att ha en ficklampa och första hjälpen-kit. Följ alla lokala bestämmelser och regler. Berätta för folk om dina planer och var du kommer att bli så att någon kommer att veta för att söka efter dig om du inte hinner tillbaka. Utan ordentlig planering kan du jaga vara farlig i bergen och grottor. Att ha en partner med dig kan hjälpa i en nödsituation.
    Previous:nothing
    Next:Upptäckten av atomer
    
    Copyright © 2011 give2all.org