välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

historia quadratics

Postad av : Jeanette Morales

Quadratics är ekvationer av andra graden, och har ^ formen ax 2 + bx + c=0, för en, b, c konstant. De, eller deras motsvarigheter, har funnits i minst 4000 år. Lösningen som vi idag känner som "kvadratiska formeln" har funnits i några hundra år i den exakta formen vi använder idag, men tog tusentals år att formulera. Hinder som ingår formuleringar som i stort geometriska istället för numeriska och ovilja att erkänna en andra rot, irrationella tal, eller ens negativ.

Kvadratisk Formel

kvadratiska formel, mer eller mindre i den form vi känner den från början gymnasiet, gjort sitt utseende ca 1100 e. Kr. , tack vare en hindu matematiker vid namn Baskhara . Tidigare cirka 700 e. Kr. , en annan hinduiska matematiker vid namn Brahmagupta hittat en generell numerisk lösning som tillåts för irrationella tal. Det erkände de två rötterna i lösningen också.

första början

Lösningar av quadratics gå så långt tillbaka som 2000 f. Kr. Samaria. Jöran Friberg av Chalmers tekniska högskola har lagt fram det tidigaste exemplet hittills. Ekvationerna är svåra att känna igen som kvadratiska, eftersom de lösningar samtidiga ekvationer och metoden för lösning var geometriska. De är dock, motsvarande vår nutida andragradsekvationer. Motivation för sådana beräkningar var att hitta förbindelser mellan längder och områden i lantmäteri mark.

Slutför Square

Slutföra torget, ett grundläggande steg i den moderna härledningen av den kvadratiska formel, har funnits sedan 400 f. Kr. , då babylonierna utvecklade den. Dokument från ungefär samma tid eller lite senare dök upp i Kina med hjälp av kvadratkomplettering.

Komplexa tal

Efter 1545, hade Girolamo Cardano följa med för att möjliggöra komplexa lösningar till den kvadratiska ekvationen (dvs negativa tal under radikala tecken). Han var något tvingas till detta, eftersom hans metod att hitta riktiga lösningar kan kräva att använda komplexa tal.

sista handen

I slutet av århundradet hade François Viu00E8te moderniserade notation. Nämligen systematiseras han användningen av bokstäver för att beteckna både det okända variabler och koefficienter. Med 1637 hade René Descartes skrivit kvadratiska formeln i den form vi känner idag.

    Previous:nothing
    Next:Fakta om planeten Merkurius
    
    Copyright © 2011 give2all.org