välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

ljudkällor energi

Postad av : Camilla Näslund

Den naturliga världen är fylld av ljud. Detta gäller än mer av den av människan skapade världen. När ett objekt sänder ut vibrationer du hör, det vill säga mellan 20 och 20. 000 svängningar per sekund, det ger ljudenergi. Vibrationerna kan göras via luft, vatten eller fasta material. Mekaniska, elektriska eller andra former av energi göra föremål vibrerar. När detta händer, utstrålar den energi som ljud

akustiska instrument

pianon, trummor och xylofoner är slagredskap. Med dessa, en hammare slår ett objekt och gör det vibrerar. Den pianotråd, trumman huvudet och xylofon baren vibrerar på olika sätt, vilket gör vågor i luften som vi sedan höra. Dessa instrument har också inbyggd förstärkning. Den stora mängd piano fungerar som ett bollplank, vilket gör den vibrerande tråden starkare. />
Brass och blåsinstrument fungerar annorlunda. De satte en kolumn av luft i resonans, vilket gör starka vibrationer. Instrumentets ventiler ändrar resonansfrekvens, och därmed tonhöjden för instrumentet. De har oftast en vidgad öppning för att uppnå naturlig förstärkning.

Elektroniska instrument

Elektrisk vibrationer är utgångspunkt av ljud från elektroniska orglar och syntar. Kretsar skapa en rad olika waveshapes som kan efterlikna standard instrument eller gör helt nya ljud. Eftersom vågen generation sker elektroniskt är det lätt att göra nya ljud med många olika effekter. Det blir ljud, dock endast när den elektroniska signalen går till en förstärkare och högtalare.

Living Things

Djur och människor gör ljud med sina stämband, deras munnar och andra kroppsdelar. Stämband vibrera från lufttryck, vilket gör ljud. Insekter gnugga snabbt sina ben, vingar eller andra organ att föra oväsen. I djungeln, kan papegoja screeches bära för miles. Muskler tur kemisk energi till mekanisk energi. Klämma och gnida kroppsdelar tur mekanisk energi till ljudenergi.

Maskiner

I branschen, maskiner göra ljud på liknande sätt musikinstrument. Men maskiner fungerar vid högre hastigheter och med mer makt än instrument. De kan utformas med ljuddämpande material för att göra dem lugna, men de är sällan utformade för att låta trevlig. Livliga, snabba effekter av metall på sten göra percussive ljudet av en Jackhammer. Metalldelar, gnugga från friktion, skapa skrika av bromsar. Femtio tändningar per sekund och slammer av spinning växlar gör bruset av en motor.

Natur

Den energi som frigörs när fallande vatten träffar en strand gör ljudet av vågorna. Lightning värmer explosionsartat luft, skickar ljudvågor vi hör som åska. Vind, som produceras av värme från solen, ger ifrån sig ljud genom att fastställa föremål i vibration. Vind kan yla mot sig själv när det vindbyar.

    Previous:nothing
    Next:hur man gräva efter smaragder
    
    Copyright © 2011 give2all.org