välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

gör väte leder värme?

Postad av : Jonathan Nyberg

I den atomära världen kan värma likställas med energi. Vissa element avger energi mycket bra-de är goda ledare. Andra är mycket dåliga på att ge bort energi-de är goda isolatorer. Eftersom väte är ett av de mest framträdande inslagen på jorden, är det bra att veta om väte har förmåga att leda värme (energi)

Du behöver:. .
Badkar med hett vatten
Bad i kallt vatten.
Karamellfärg (om så önskas).

Konduktivitet

Tekniskt sett väte inte har förmågan att leda värme. Dock är väte en mycket dålig ledare och extrema förhållanden behövs för att väte s ledningsförmåga ökas.

Vetenskaplig förklaring

Alla atomer, inklusive väte, har partiklar kallas elektroner som kretsar centrum (kärnan) av i atomen. Dessa elektroner i bana runt kärnan i banor som kallas skal. Varje skal är stabil med ett visst antal elektroner i det. Skalet närmast kärnan är stabil med två elektroner. Vätgas har ett skal, men den har bara en elektron istället för två.

Atomer försöker alltid att stabilisera sig genom att ta tag andra elektronerna att göra komplett skal. I lekmannaspråk innebär detta att väteatomen, med sin enda elektron i en instabil skal, kommer att fånga energi (värme) istället för att ge bort det.

Extremer

enorma mängder energi krävs för att motverka den naturliga tendens väteatomer att få elektroner. Sådana villkor i allmänhet inte finns på jorden. Det finns dock en teori som föreslår att extrema trycket i kärnan av Jupiter kan leda elektroner att dras bort från väteatomer. Under dessa förhållanden skulle vätgas vara en ledare av värme, eftersom energi ges bort från atomen.

Program

Eftersom väte alltid vill vinna en elektron vara mer stabil, kan det kombineras med andra ämnen för att göra isoleringsmaterial. Väte och kol, till exempel, kombineras för att göra plast

Överväganden

Vätgas i sig är en mycket dålig värmeledare. Väteatomer vanligtvis inte kommer att vilja ge upp sin enda elektron till varandra under normala omständigheter. Det kan dock obligation kemiskt med andra ämnen. Processen för bindning kan avge värme som en biprodukt, beroende på element som ingår i bonding reaktionen.

    Previous:nothing
    Next:typer av svetstrådar
    
    Copyright © 2011 give2all.org