välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

livscykel hus spindel

Postad av : Camilla Näslund

House spindlar, även känd som spindelnät spindlar, levande över hela världen med undantag för de kallaste regionerna. Den amerikanska (eller vanlig) hus spindel, Parasteatoda tepidariorum, är en av många arter av hus spindlar

livsmiljöer och duk

Prioriterade livsmiljö är inne i ett hus, lada eller en byggnad, även om de också vistas utomhus i närheten av träd, staket eller murar. De snurrar oregelbundet formad duk med klibbig tråd som fällor sitt byte.

Diet

House spindlar äter en lång rad av flygande och krypande insekter och ryggradslösa djur, inklusive skalbaggar, flugor, myggor, syrsor och kackerlackor.

Reproduktion

Manliga och kvinnliga spindlar lever ofta samma webben. Honan producerar ägg säckar som hon hänger i sitt nät. Varje ägg sac innehåller hundratals ägg.

Spiderlings

Baby spindlar, kallas spiderlings, kläcks efter cirka åtta dagar. De ser ut som små bleka versioner av vuxna spindlar. Spiderlings ta flera månader att mogna, sprider sin hud när de växer.

Dödlighet

Spindlar dödas av stora insekter, andra spindlar, fåglar, ödlor, katter och människor. Dödligheten är särskilt stora för unga spindlar. Hus spindlar kan leva ett till tre år.

Fakta

Som de flesta spindlar, hus spindlar har åtta ögon, men dålig syn. När de bygger sina webben, de sällan vandra om inte nätet är störd. Honan är vanligen större än hanen.

    
    Copyright © 2011 give2all.org