välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur gör tråd jag en 220V enfas motor till 230-volt 3-fas ledningar?

Postad av : Jan-Olof Stoor

Det enda komplicerat om ledningar på 220-volt enfas motor till en 230-volts trefas system är vetenskapen bakom det. Tre-fas 230-volt består av tre 110-volts vågor, där två av makt vågor, i jämförelse, topp på nästan motsatt gånger. Detta ger ca 208 Volt när du mäter mellan två trådar av ett tre-fas system. Med andra ord välja vilka två anslutningspunkter på en tre-fas system, och du har tillräckligt med spänning för att driva dina 220-volts enfasmotor eftersom de flesta 220-volts motorer är konstruerade med en tolerans som tillåter dem att arbeta på spänningar mellan från 200 till 240 volt.
1.
Bryt strömmen till kretsen boxen genom att stänga av huvudbrytare till läge "Av".

2.
Installera en dubbel-polig brytare i stället för den befintliga triple-polig brytare som driver den krets som du använder. Skjut kretsanslutning slutet av brytaren i. krokar på detta fångar bakom rundstång som löper längs panelen rutan. Tryck in änden av brytaren med slitsar på plats. Den slitsar kommer låsa på bussförbindelser baren.
3.
Släng ett av de tre strömkablar som var ansluten till triple-polig brytare. Det spelar ingen roll vilken tråd du väljer.
4.
Anslut de två återstående kablarna till terminalerna på dubbel-polig brytare och anslut motorn leder till två kablar som foder tillbaka till brytaren.
5.
Växla huvudbrytare tillbaka till läge "på" och testa din krets.

    
    Copyright © 2011 give2all.org