välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

vridmoment hastighet egenskaper hos en en-fas asynkronmotor

Postad av : Annika Hultén

I asynkronmotorer, är vridmomentet som skapas av ett roterande magnetfält. Enfas växelströmsmotorer används ofta för sina enkla, pålitliga konstruktion och för deras förmåga att ge en fast hastighet. Dessa typer av motorer makt ett antal välkända apparater, inklusive tvättmaskiner, torktumlare och bänk verktyg. Enfasmotorer består av en magnetisk kärna, kallas en stator och en roterande anordning, som kallas en rotor. Enfasmotorer allmänhet kategoriseras grundas på den metodik som används för att uppnå startmoment och synkrona.

Split-fas

En split-fas växelströmsmotor börjar med energigivande både huvud (kör) och reservkraftsaggregat (start) lindningar . När strömmen först tillämpas huvudlindningen nuvarande släpar efter extra slingrande nuvarande, vilket skapar en fasskillnad. Helst bör denna skillnad vara runt 90 grader. Fasskillnaden utlöser ett roterande magnetfält i statorn, vilket skapar vridmoment som krävs för att starta motorn. Eftersom motorn närmar synkrona varvtalet, eller dess toppfart, utlöser en centrifugal byta bort den extra lindningen. Split-fas motorer i funktion vid en konstant hastighet, kan accelerera snabbt, och är reversibla vid låg hastighet.

Kondensator

-fas kondensatormotorer ge en betydligt större startmoment än split-fas motorer. Även den perfekta utgångspunkten fasskillnaden mellan de två lindningar är 90 grader, faller split-fas system kort i denna skillnad. Kondensatormotorer uppnå denna skillnad genom att införa en låg reaktans kondensator, som arbetar med den yttre slingrande att uppnå de nödvändiga fasskillnad. Även om dessa motorer har en större startmoment, delar de samma hastighet egenskaper split-fas motorer.

Skärmpols-

De skuggade-polig motor har en mycket låg start och vridmoment. Det är mest användbar för små, billiga apparater som fläktar eller hårtork. I detta fall finns det bara en enda vindlande, så det roterande magnetfältet skapas av koppar skuggning ringar som är placerade på statorn. Dessa ringar försena uppbyggnaden av det magnetiska fältet precis tillräckligt för att skapa en startmoment.

    Previous:nothing
    Next:typer av superoxiddismutas
    
    Copyright © 2011 give2all.org