välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Hur konvertera 110 till DC 12

Postad av : Ulf Friberg

I Nordamerika, de flesta vägg eluttag ge mellan 110 volt och 125 volt växelström elkraft. Men konvertera många elektriska apparater växelström elkraft till likström elkraft. Normalt är detta åstadkoms med hjälp av en likriktare krets.



En likriktare krets består av två eller flera elektroniska komponenter kallas dioder. Varje diod fungerar som en enkelriktad backventil, så att elektrisk ström endast kan flöda i en riktning. . Om spänningen måste minskas liksom omvandlas till DC, heter en annan komponent en transformator används tillsammans med en likriktare krets

Du behöver:.
Fyra 1N4001 likriktardioder
Elektrisk transformator (120V/12V).
Två stift elsladd.
Elektrisk tråd.
Elektriska tång.
Elektronisk löda.
Lödkolv.
Två löd typ ringanslutningar.


1.
Klipp fyra bitar av elektrisk tråd. Strip en centimeter av isoleringen från varje tråd slut. Placera en ring terminal över ena änden av de första tråd och löda terminalen till tråd. Placera en ring terminal över ena änden av den andra tråden och löd terminalen till kabeln.
2.
Twist ihop ena änden av den tredje kabeln gemensamt till katoden leda den första dioden och till anoden leda den andra dioden. Löd detta sammanhang.
3.
Twist ihop ena änden av den fjärde tråd gemensamt till katoden ledning av tredje diod, och anoden leder den fjärde dioden. Löd detta sammanhang.
4.
Twist tillsammans katoden leder till den andra och fjärde dioder tillsammans med den fria slutet av den första tråd, och löd anslutningen. Twist tillsammans anoden leder i första och tredje dioder tillsammans med den fria slutet av andra tråd, och löd anslutningen.
5.
Löd den fria änden av den tredje kabeln till en av transformatorn sekundära (12V sidan) terminaler. Löd den fria änden av den fjärde kabeln till kvarvarande transformatorn sekundära terminaler.
6.
Dra isär ändarna på den elektriska sladden tills det finns en fyra-tums separation mellan varje kabelända . Strip varje tråd slutet av cirka en halv centimeter av isolering.
7.
Löd en av ändarna på den elektriska sladden till en av transformatorns primära (120V) terminaler. Löd den kvarvarande tråden slut på de återstående transformatorn primära terminalen. När den elektriska sladden är ansluten till ett vägguttag, kommer spänningen över två ringanslutningar vara ca 12 volt likström.

    Previous:nothing
    Next:hur man använder en kikare mikroskop
    
    Copyright © 2011 give2all.org