välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man använder Excel för att skapa alla möjliga ihopkopplingar

Postad av : Ulf Friberg

Microsoft Excel är ett flexibelt kalkylprogram som kan användas i en mängd olika sätt att tillgodose olika datorbehov. Utöver programmets beräkning befogenheter och möjligheter redovisning, kan den fungera som en databas för lagring och hantering av stora mängder information. En sådan användning är en matris, eller ett rutnät som matchar varje dataobjekt med resten av de andra i ett set. Genom att sätta upp en matris för att hålla dina data, kan du göra snabbt jämförelser eller hitta relationer mellan dataelement på nätet.
1
Öppna Excel och öppna sedan Excel-filen för din data om du redan har en. . . För att skapa en ny fil, öppna en ny arbetsbok genom att använda "File" och "Nytt" från huvudmenyn.
2.
Lämna den översta vänstra cellen (A1) öppna, och lista dina data poster vertikalt i en kolumn. Till exempel, om du analyserar djur, kan du sätta "Cats" i cell A2, "Hundar" i cell A3, "Deer" i cell A4, etc. Tryck på "Enter" efter varje post för att automatiskt flytta till cellen nedanför.
3.
markera kolumnen med data som du just har angett genom att klicka och dra över den.
4.
Välj "Redigera" och " Kopiera "från den övre menyn.
5.
flytta markören till cell B1.
6.
Välj" Redigera "och" Klistra in special "från den övre menyn.
7.
Välj" Transponera "från menyn som visas, sedan" OK ". Detta kommer att infoga alla uppgifter som du angav i den ordning du angett den över den rad du valt, du sparar lite tid.
8.
Spara filen. Var och en av de möjliga hopkopplingarna för dina data visas nu på kalkylbladet. Navigera till korsningen mellan de objekt du vill att paret fyller i dina uppgifter.

    Previous:nothing
    Next:anekdotiska föreningar
    
    Copyright ©2011