välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Vad betyder en INTERMITTENT SKEN på en fyr?

Postad av : Stefan Svensson

En INTERMITTENT SKEN i en fyr är ett ljus som verkar i en rytm som kännetecknas av perioder av mörker (eller avskärmning) av samma längd, omväxlande med längre perioder av ljus

Inventor

Occulting ljus för fyrar uppfanns 1890 av David Porter Heap, som var känd som den "Stora förbättrare" av den amerikanska Lighthouse tjänsten på grund av hans många uppfinningar för fyrar. Enligt det oberoende institutet, konstruerade han den fem dagar långa objektiv lykta, blinkande ljus och occulting ljus.

Syfte

Olika ljusmönster var viktiga i navigeringen genom att hjälpa sjömän skilja mellan olika fyrar, enligt Encyclopaedia Britannica. Exempelvis kan en fyr har en fast eller stadig stråle medan en annan kan ha ett occulting eller blinkande ljus.

Ytterligare fakta

Fyrar använda lampor med Fresnellinser med prismor att fokusera ljuset, som kan ses på en avstånd av 20 miles i klart väder. Fyrar använder också radiosignaler och enheter ljud som mistlurar i dåligt väder. Elektronisk navigation har gjort fyrarna i stort sett onödig för marin trafik.

    
    Copyright © 2011 give2all.org