välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

barometertryck förklaras

Postad av : Ulf Friberg

Barometertryck orsakas av vikten på luften ovanför en viss plats. Air molekyler har en massa, och så när allvar agerar på luftmolekylerna, de har vikt. Förändringar i barometertrycket med höjden och väderförhållanden

Enheter

Lufttryck mäts i andelar inches av kvicksilver och millibar. Meteorologer använder inches kvicksilver när utvecklingen av väderrapporter i U. S. Meteorologer använder mb att diskutera tryck väders och för att göra väderprognoser. Normalt atmosfäriskt tryck i mb är 1013,2. Normala atmosfärtrycket i inches av kvicksilver är 29,92

Instruments

Det finns två typer av barometrar som används för att mäta lufttryck. En ANEROIDBAROMETER och kvicksilver barometern. I en kvicksilver barometer, sitter ett vakuumrör i en form av kvicksilver. Som atmosfäriska trycket ökar, skjuter luften ner på kvicksilver i formen. Kvicksilvret lämnar skålen och trycker i röret, vilket gör kvicksilver stiga i röret. Som minskar lufttryck, lyfter luften utanför skålen av kvicksilver vilket gör det lämnar vakuumröret att återgå till skålen. Höjden av kvicksilver i röret mäts i inches. I en ANEROIDBAROMETER, omger en tunn metall cell ett vakuum. Ena sidan av metall är ansluten till instrumentet, medan den andra är knuten till växlar och spakar att flytta en pekare. Som lufttryck pressar eller ute på metall cellen, flyttas nålen att peka på ett atmosfärstryck.

Höjd

barometertryck beror på mängden luft ovanför dig. Vid havsnivå finns det mer atmosfären över dig så finns det på högre höjder. Därför är barometertryck högre vid havsytan. Barometertryck minskar med höjden konstant dosering. Tryck sänker 1 tum kvicksilver per 1. 000 meter ökning i höjd. Detta leder till en millibar av tryck per 8 meter ökning i höjd. Vid rapportering av lufttryck, meteorologer justera trycket avläsningar för havet så att tolkningar av data är standard.

Högtryckssystem

högtryckssystem brukar förknippas med bra väder. I ett högtryckssystem, luft sjunker, trycka på ett område. Som luft sjunker, det värmer över daggpunkten. Moln i allmänhet inte form i högtryckssystem, så vädret fint. Högtryckssystem roterar medurs på norra halvklotet och moturs på södra halvklotet.

Låga tryck Systems

Lågtryckregulatorer system allmänhet är förenade med storm. I ett lågt tryck, är luft stiger, vilket avdunstat fukt från ytan med den. När luften stiger, den kyls, så småningom kyla luften under daggpunkten. Luften kondenseras och bildar moln. Så småningom, molnen blir tunga och börjar fällas ut. Orkaner, tropiska stormar och åskväder är alla lågt tryck system. Lågt tryck system rotera moturs på norra halvklotet och medurs på södra halvklotet.

    
    Copyright ©2011