välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

typer av vatten sköldpaddor

Postad av : Camilla Näslund

Sköldpaddor är växelvarma kräldjur som har skyddet av ett skal som täcker ryggen och magen. Vissa sköldpaddor stanna mest på land, men en majoritet av sköldpaddor är hemma i vattnet, livnär sig på vattenlevande växter och djur. I USA finns det flera typer av dessa vatten sköldpaddor

Fästa Turtles

sköldpadda är en av de vanligaste vatten sköldpaddor, som lever i sjöar, dammar, floder och andra våtmarker i stora delar av Nordamerika. Knäppa sköldpaddor förvärvat sina namn från sin kraftiga käkar som de använder att fånga varelser som kräftor, mollusker, och insekter. Den sköldpadda är mer av en gatsopare typ av djur, ofta hitta och livnär sig på döda fiskar. Den typiska snapper har en fot lång ryggskölden (ryggen skal) och väger mellan 15 till 35 pounds. En art, alligator sköldpadda, är den största formen av sötvatten sköldpadda i världen, med de största företagen nå vikter så tungt till 200 pounds.

Karta Turtles

Kartan sköldpaddan fått sitt namn från mönstret på sin rygg skal som ser ut som en vägkarta, med en rad gula linjer på räfflad yta. Karta sköldpaddor lever floder och stöts och gillar att sola på stockar sticker ut från vattnet. Sniglar, insekter och kräftor den föredrar mat och kartan varierar sköldpaddan från södra Kanada till nordöstra och Great Lakes områden.

Musk Turtles

Musk sköldpaddor, även kallad stinkpots, är ganska små sköldpaddor, med de flesta är mellan tre och fem inches lång. Denna art har förmågan att släppa en fruktansvärd lukt från doftkörtlar i baksidan av sitt skal när de blev hotade eller oroliga. Stinkpots live från den östra halvan av landet västerut till Mississippifloden. Detta Bottom Feeder gillar långsamma vatten och är hemma i Backwaters i floder, bäckar, dammar, kanaler och myrar.

Målad Turtles

olika underarter av målade sköldpaddor är gemensamma i hela landet. Skinnet på denna sköldpadda har gula och röda markeringar i form av ränder på nacke, huvud och svans. Denna typ av vatten sköldpadda har det bredaste utbudet i USA och är bekant för de flesta människor eftersom de kommer ofta sitta i solen. Målade sköldpaddor lever i alla slags kropp av sötvatten och allätare och äter ett brett spektrum av vegetation och varelser som grodyngel, musslor och sniglar.

Spotted Turtles

Den lilla gula prickar som såg sköldpaddor har på sin rygg skal är också verksamma på deras huvuden, svansar och ben. En östlig art är fläckig sköldpaddan hemvist i mossar, myrar, kärr och andra grunda områden våtmark. Den äter både växter och djur. När en het besvärjelse torkar upp dess naturliga livsmiljö, kommer den ofta helt enkelt gräva ner sig i leran och gå in i ett tillstånd som liknar viloläge.

    
    Copyright © 2011 give2all.org