välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

frukt bat fakta

Postad av : Charlotte Wannberg

Flyghundar är anmärkningsvärt och missförstådda varelser. Denna grupp av fladdermöss finns det största fladdermöss i världen, liksom några av de minsta. Flyghundar anses vara lycka i vissa kulturer och dåligt omen i andra. Oavsett hur du känner dem, är det säkert att flyghundar har fångat människors fantasi i tusentals år

Typer

Det finns två huvudtyper av flyghundar: Gamla Världen fladdermöss frukt och New World fladdermöss frukt. Old World flyghundar, som att flyga rävar, finns i Afrika, Sydostasien och Australien. New World flyghundar, t. ex. löv-nosed fladdermöss, finns i Nord-och Sydamerika.

Habitat

Flyghundar finns många olika platser på jorden, men i allmänhet finns i varma, tropiska klimat. Eftersom flyghundar äta främst frukt, de gör sitt hem på plats där olika frukter är riklig. Tropiska regnskogar är de mest typiska miljöer för dessa fladdermöss, även om vissa finns i ökenområden och tempererade skogar.

Storlek

Flyghundar har ett enormt utbud av storlekar. Den malaj Flying Fox är den största BAT i världen. Dess vingspann åtgärder kring sex meter i diameter. Den största fladdermus i vikt är Giant Golden Crowned Frukt Bat, som är bosatt på Filippinerna. Frukten fladdermus familjen är också hemvist för flera mycket små arter av fladdermöss. De olika arter av PRATSAM flyghundar har ett huvud och kropp längd endast fem till sex centimeter.

Diet

Flyghundar har varit kända för att dricka nektar från blommor, och vissa tycks föredra detta, men alla har frukt i sin kost. Flyghundar är inte köttätare och kommer inte att äta insekter. Tänderna av flyghundar är särskilt utformade för att bita igenom tuffa skinn av frukt, och kan därför äta lite att andra djur inte kan. Flyghundar tenderar att föredra övermogen frukt i allmänhet. De typer av frukter fladdermössen äter varierar beroende på i vilka miljöer som de bor (flyghundar i Egypten, till exempel, äter mestadels datum och Golden-begränsade frukt bat kommer att överleva nästan helt på fikon), men de flesta äter en mängd olika infödda och odlade frukter.

Missuppfattningar

Trots det gamla talesättet är "blind som en fladdermus," faktum är att flyghundar är inte blinda alls. I själva verket fladdermöss har anständiga vision, och vissa arter kan se lika bra som människor kan. Flyghundar har även färgseende.

Flyghundar är också utmärkt pollinerare. Även om många människor anser insekter att vara bäst på pollinerande växter, flyghundar gör ett utmärkt jobb också. Inte bara de pollinerar, men också sprider frön. Enligt Bat World helgedom, uppskattas det att cirka 95% av de nya regnskog återväxt beror på flyghundar spridning frön.

    
    Copyright © 2011 give2all.org