välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man gör ett naturvetenskapligt experiment på böjning vatten

Postad av : Stefan Svensson

Behöver du ett roligt och enkelt experiment att göra? Kanske du behöver det för klassen, eller kanske bara för att underhålla dig en stund hemma. Bockning vatten med statisk elektricitet kan vara något för dig! Dess en mycket enkel och underhållande experiment alla att njuta

Du behöver:.
Hår kam
Handfat.


1.
Först kommer du behöver för att få vattnet klart. Vrid disklåda till där det finns så smal av en ström som man kan komma. Ju tunnare, desto längre kommer du att göra vattnet böja. Se till att det är en ständig ström.
2.
När du har slagit på vattnet och gjorde en mager ström, behöver du ditt hår. Du måste ta din kam och borste igenom håret så fort som möjligt. Gör detta i ca 15-20 sekunder. Genom att göra det gör statisk elektricitet. Den närmare och mera pinnar på kammen, desto bättre.
3.
Slutligen, när du har gjort det andra steget, måste du ta kammen som du har borstat igenom din hår och snabbt flytta den precis intill rinnande vatten. Utsätt det inte i den ström av vatten, bara direkt intill. Och där har du det! Du har nu böjt vatten, utan att ens röra det!

Tips och varningar


  • Som sagt i artikeln, det närmare och mer pinnar på kammen desto bättre.
    
    Copyright © 2011 give2all.org