välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man hittar ringen nebulosan (M57)

Postad av : P-O Lennartsson

Planetariska nebulosor är samlingar av stjärnor, som gör dem fascinerande objekt på himlen. Planetariska nebulosor bildas av gas ut från gamla stjärnor att är på väg att upplösas eller har exploderat. The Ring Nebula (även kallad M57, NGC6720) är en bra medlem av denna klass av objekt, som visar en ihålig centrum omgiven av ett nästan "runda" ringen. Att vara en ljus nebulosa och inte långt borta från jorden, är M57 mycket lätt att hitta på kvällshimlen under sommaren. På grund av detta, är ringen Nebula en av de mest observerade och fotograferade objekt i universum.

Du behöver:
ett teleskop
. Sommarhimlen /stjärnkarta, karta
. Tålamod.


1.
Hitta stjärnbilden Lyra, den plats där Ring Nebula ligger. Du kan använda Sommartriangeln att hitta Lyra, stjärnbilden.
2.
Du bör vara bekant med det eftersom det Sommartriangeln är en användbar referens för att hitta flesta av de objekt som sommarhimlen. Stjärnorna Vega, Deneb och Altair är de 3 ljusa stjärnor som dyker upp söder och overhead på sommaren.
3.
3 ljusaste stjärnorna i Sommartriangeln varje representerar en konstellation som de är i, nämligen Lyra, Cygnus, och Aquila. Lyra, målet konstellation som vi letar efter är den i mitten.
4.
Lyra är inte svårt att hitta, eftersom Vega, är dess lysande stjärna även den ljusaste i sommarhimlen och av alla tre konstellationer. Constellation Lyra kan platsen av den trapetsformade, 4 stjärnor i en diamant form, bredvid den lysande stjärnan Vega
5
Nu inspektera närmare stjärnbilden Lyra, och ta del av. . den 4 stjärnor (diamantformade set) direkt under stjärnan Vega.
6.
Notera den korta sidan på botten av denna diamant, den längst bort från stjärnan Vega. Markeras i "röda" i Infoga bild
7
Sikta din teleskop i mitten av denna linje bör en liten ring visas i ditt teleskop lins -. . Grattis till ditt hitta! Detta är den Ring Nebula i Lyra konstellation. Zooma in ditt objektiv och ta en närmare titt på det.
8.
Ring Nebula kan ses under sommarnätterna på båda halvkloten när himlen är klar och från artificiellt ljus. Allt du behöver är en liten teleskopet (minst 3 "lins) till plats denna fascinerande objekt.

-- Ytterligare information--

â u20AC u00BBKatalog: M57, NGC6720
â u20ACu00BB Benämning (ar): Ring Nebula
â u20AC u00BBTyp: Planetary Nebula
â u20ACu00BB Constellation: Lyra
â u20AC u00BBSäsong Synlig: Sommar kväll och natt (juni-september, norra halvklotet /nov-mar, södra halvklotet)
â u20AC u00BBVariabel: Lätt att hitta planetarisk nebulosa i närheten av stjärnan Vega, med ljusa Svarssignaler form och en ihålig center

Mer om Ringen Nebula via länkarna i under" Resurser "i
. .

tips och varningar


  • på en super klar sommarnatt, kan du kanske att upptäcka Ring Nebula med 12x plus kikaren.
    
    Copyright © 2011 give2all.org