välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

fysikaliska egenskaper av glukos

Postad av : Jan-Olof Stoor

Glukos är en liten molekyl av socker. Glukos cirkulerar i blodet och används som energi för cellulära reaktioner. Glukos finns i kosten i form av kolhydrater. Ju större kolhydrat molekylen bryts ned i magen och tunntarmen med hjälp av enzymer. De enzymer bryta ner större molekyl i den lilla glukos delar som kan tas upp av celler med insulin interaktion

stereoisomerer

Glukos är en molekyl, men det finns två versioner av kemi. I kemi, "D" och "L" former är framträdande i naturen. Men i kolhydrater såsom glukos och fruktos, de viktigaste formerna är "D" former. Skillnaden mellan de två stereoisomerer är hur den 5: e kol obligationer är belägna. För D-glukos, är representationen av molekylen som visas med OH-gruppen på höger sida.

Struktur

glukosmolekyl följer samma regler som andra kolhydrater. Det C6H12O6 formel anger glukos. Denna formel visar att det finns sex kolatomer, tolv väteatomer och sex syreatomer. Det sätt på kol ligger i en Fischer prognos modell indikerar namnet på kolhydrater molekyl. Den Fischer projektion modellen i bilden ovan.

Obligationer

De obligationer av glukos-modellen är ensamstående obligationer inom den centrala kol. Det finns också en enda obligation i den avslutande OH-gruppen den 6 kol. Det finns dock en dubbelbindning på första kolet. Kolet dubbelbindningar att en OH grupp också. Skillnaden i obligationer är hur en student vet hur man korrekt skriver en Fischer prognos för en kolhydrat molekyl.

Metabolism

glukosmolekyl är en av de viktigaste biomolekyler användas i ämnesomsättningen. Metabolism är kategoriseras av katabolism (nedbrytning av molekyler) och anabolism (skapandet av biomolekyler). Glukos kataboliseras i mindre enheter för att skapa energi. Den glukosmolekyl bryts ner till 2 pyruvates, som används i syntesen av ATP. ATP är den energi valuta i cellen, och den är ansvarig för energi koppling för interna kemiska reaktioner.

Insulin

Insulin är ett hormon som skapas av bukspottkörteln. Insulin gör att upptaget av glukos i cellen för metabolism. Diabetes är en sjukdom där insulinnivåerna påverkas, och kroppen är inte kunna korrekt upptag glukos in i cellerna. Glukosmolekyler som cirkulerar i kroppen arbetet med insulin för att ge naturliga nivåer i blodet.

Diabetes har två typer. Typ I diabetes har en autoimmun sjukdom. Vita blodkroppar som är tänkt att skydda kroppen mot infektion attackera bukspottkörteln celler som skapar insulin. Eftersom insulin är nödvändigt för glukos intag in i cellen, lämnar förstörelse av dessa celler i kroppen med oanvändbara glukos och en oförmåga att använda molekylen för energi. Typ II-diabetes är vanligtvis förknippas med fetma. Cellerna i kroppen blir resistenta mot effekterna av insulin, så glukos bygger upp i blodet. Båda dessa typer av diabetes minskar kroppens förmåga att använda glukos, som är en primär molekyl för energi.

    
    Copyright © 2011 give2all.org