välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man gör en unge teleskop

Postad av : Charlotte Wannberg

Stjärnorna är inte bara en rolig hobby, det är pedagogiskt också. För att förstå astronomi, kommer ditt barn behöver också utveckla en nyfikenhet på matematik, naturvetenskap och fysik. Du kan köpa en billig barns teleskop, men om du verkligen vill hjälpa honom att uppskatta den vetenskapliga processen, hjälpa honom att bygga sin egen. Det är en relativt lätt och billigt venture, och ditt barn kommer att lära sig om teleskop från insidan och ut

Du behöver:
2 konvex förstoringsglas
. 2 utskick rör, ett något mindre än den andra.
Manila mappen.
Sax.
Lim.
Affischen styrelse.


1.
Räkna ut brännvidden på ditt objektiv genom att ha någon lysa en ficklampa upp och ner över linsen tills det skapar en ljus punkt. Mät avståndet mellan den plats där ljuset och linsen. Gör detta med både linser och lägg till två brännvidder tillsammans. Sedan, dividera antalet med två, och tillsätt 1 cm till den för att bestämma den totala längden på din teleskop. Använd sax eller en räfflad kniv att skära båda papprör till den bestämda längd.
2.
Klipp två cirklar av Manila papper till storleken på diametern på rören. Placera linser i mitten av Manila papper cirklar, och rita en linje runt lins. Klipp precis innanför denna linje för att skapa ramar för linserna. Använd lim för att styra det linser, och limma inramade lins med kortare av de två brännvidderna i okularet ställning tunnare röret. Limma objektiv med längre brännvidd i den andra änden av det grövre röret
3
Skjut mindre röret i det grövre röret. . Detta skapar en refraktorteleskop. Sätt ögat mot okularet, och flytta det yttre röret fram och tillbaka tills du kan fokusera på ett objekt tydligt.
4.
Dekorera ditt teleskop om du gillar med hjälp av en spray lim på kartong och lägga färgglada omslagspapper eller specialpapper på utsidan. Du kan också måla omfattning, eller lägga inslag av färg runt lins ramar så att det ser äkta.

Tips och varningar


  • För bästa resultat, använd linser som är olika storlekar, en något större än den andra, och inte mindre än mellan 1 1 /2 till 2 inches i diameter.
  • Titta aldrig direkt på en stark ljuskälla, t. ex. solen, med teleskopet. Detta kan orsaka skada på ögat
    
    Copyright © 2011 give2all.org