välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Hur konvertera watt till ampere

Postad av : Charlotte Wannberg

Watts och förstärkare är både mätningar som innebär konsumtion av el, och de mäter två olika saker. En watt är ett mått på Power Conversion, medan ampere mäter hur mycket el som passerar en viss punkt på given tid. De kan omvandlas, men bara om ni vet också att spänningen

Du behöver:.
Calculator


1
Bestäm spänningen. . . Du kan göra matten om du vet någon watt eller ampere, men du måste spänningen att göra det. North American vägguttag verkar på 110 volt, medan de i Europa varierar från 210 till 240.
2.
Använd en miniräknare eller en penna och papper om du inte har ett.
3.
Konvertera watt till ampere använda denna ekvation: ampere=watt delat med volt. Ett exempel är att en typisk 60 watts glödlampa på standard 110 US spänning fungerar på 0,54 ampere (60/110=ampere). Samma lampa om Europeiska spänning 0,025 ampere (60/240=ampere)
4
Konvertera slutsteg till watt genom att vända följande ekvation:. . Ampere multiplicerat med volt=watt. En enhet som arbetar på 3 ampere vid 110 volt förbrukar 330 watt (3 x 110=watt).

tips och varningar


  • Spänning, effekt och ampere är ganska förvirrande. Det är bra att tänka elektrisk ström som vatten från en kran och i en tvättmaskin. Vattentrycket är spänningen, ampere är liter per minut som flödar ut ur kranen, och effekt är den faktiska antalet liter tvättmaskinen används för att göra sitt jobb.
    
    Copyright © 2011 give2all.org