välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Hur påverkar värme magneter?

Postad av : Jonathan Nyberg

Du behöver:
Koppartråd
. D batteriet.
Avisoleringstänger.
Järnspik.
Tape.
Gem.

Magnetiska material bör upprätthålla en balans mellan temperatur och magnetiska domäner (atomerna benägenhet att snurra i en viss riktning). När de utsätts för extrema temperaturer, är dock denna balans destabiliserat, magnetiska egenskaper då påverkas. Medan kyla stärker magneter kan värma resultera i förlust av magnetiska egenskaper. Med andra ord kan för mycket värme ruin helt en magnet.

Hur det fungerar

Stark värme gör att atomer flytta snabbare, störa magnetiska domäner. Eftersom atomerna är påskyndas, den procentandel av magnetiska domäner spinning i samma riktning minskar. Denna brist på sammanhållning försvagar magnetisk kraft och så småningom avmagnetiserar det helt.

I kontrast när en magnet utsätts för extrem kyla, atomerna sakta ner så de magnetiska domäner anpassas och i sin tur stärkt .

ferromagnetism

Det sätt på vilket specifikt material form permanentmagneter eller interagera starkt med magneter. De flesta vardagliga magneter är en produkt av ferromagnetism.

Paramagnetism

En typ av magnetism som förekommer endast i närvaro av ett yttre magnetfält. De lockas till magnetiska fält, men de är inte magnetiseras när det yttre fältet tagits bort. Det beror på att atomerna snurra i slumpmässiga riktningar, de snurrar inte riktats, och den totala magnetiseringen är noll

aluminium och syre är två exempel på material som är paramagnetiska i rumstemperatur

Curie. . Temperatur

uppkallad efter den franske fysikern Pierre Curie är Curie temperatur vid vilken temperatur några magnetiska domänen kan finnas eftersom atomerna är för desperata för att upprätthålla anpassas snurrar. Vid denna temperatur blir ferromagnetiskt material paramagnetiska. Även om du svalt magneten, när den har blivit avmagnetiserade, blir det inte magnetiseras igen. Olika magnetiska material har olika Curie temperatur, men genomsnittet är cirka 600 till 800 grader Celsius.

    
    Copyright © 2011 give2all.org