välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur är koppar malm?

Postad av : Magnus Ekblad

Hitta Koppar

Källor av kopparmalm har varierat under århundradena. Mineralet kopparkis ger ungefär hälften av världens kopparmalm. I allmänhet sulfidmineral tillhandahålla koppar-bornite, covelite och KOPPARGLANS. Så gör karbonater, inbegripet azurit och malakit, och oxid kallas cuprite. USA och Sydamerika ger mycket av världens koppar avkastning. Native koppar, eller nuggets, finns inte i överflöd och därför inte generellt bryts, desto svårare är det att hitta, desto dyrare är det att producera. Istället malm-en kombination av en mineral och en metall-samlas in och krossas vara mer lätt att hantera, och att börja separation av mineral från metall. Det är då genomgå en smältprocessen att ytterligare skiljer dem åt. Metallen utsätts sedan för en reningsprocess att få den renaste produkten.

Koppar brytningsmetoder

kopparbrytning oftast på väldigt stora öppna gropar. Även om siffrorna varierar från plats till plats, kan det ta mer än 3 ton berg att ge 1 ton koppar. I vissa fall kan det vara så mycket som 1. 000 ton till avkastning 6 ton metall. Processen för gruvdrift kräver berg som ska lossas genom blästring med kombination av ammoniumnitrat och eldningsolja (sk ANFO), så att berget kan öste upp och undersökas. Processen börjar med att borra i berget för att placera explosiva. Den sprängsten är sedan öste upp i stora dumper som bebor den till en annan plats för krossning. Varje gruva har ett område där gråberg, eller jordlager, är dumpad. Detta är berget som måste tas bort innan malmen finns. Förhållandet mellan malm och detta avskalade rock kallas separeringsapparaten förhållandet. En hög strippar Kvoten visar en hög kostnad för att köra den aktuella gruvan.

Kopparbrytningen

extraktion Processen inleds med att minska storleken på malmen och göra det hanterbart för utvinning. När krossas, malmen dumpad i en kvarn, tillsammans med vatten. Bruket krossar ytterligare berget och vattnet tillsammans för att skapa en slurry eller slaskigt blandning. Separation börjar med att sätta blandningen i en skum flotation. Den flytprocess lägger andra kemiska produkter och ämnen som höjer pH-värdet i flytgödsel och börjar dra metallen från mineraler. Efter flotationsprocessen, är malmen kallas kopparkoncentrat. Koncentratet torkas och skickas till smältprocessen, vilket ytterligare separerar och förfinar metall.

    
    Copyright © 2011 give2all.org