välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

vad arbete gör zeoliter göra?

Postad av : Jeanette Morales

Zeoliter Absorbera

Zeolit är en kategori av mineral som bär en specifik uppsättning egenskaper. Dessa mineraler är porös och har möjligheten att ta emot, att användas som av molekylära filter, och har katalytisk och jonbyte egenskaper. Zeoliter består av syre, aluminium och kisel, och finns vanligen i lera eller kaolin mineraler. Några av de mineraler som uppfyller kraven för att kallas en zeolit är stilbite, natrolit, heulandite, phillipsite, analcime, chabazite och klinoptilolit. En naturlig zeolit som brukar finnas där vulkanisk sten och aska interagera med basiskt vatten. Zeoliter har en egenskap kallad molekylär siktning, vilket innebär att mineraler kan sortera molekyler baserade på storlek på grund av deras naturliga porousness. Naturliga zeoliter är inte ren och fylls med föroreningar. Därför är de inte används i många avancerade kommersiella tillämpningar, på grund av behovet för renhet och enhetlighet. Istället är en syntetisk zeolit som skapats för att göra samma arbete.

Syntetiska zeoliter

syntetiska zeoliter börjar sin tillverkningsprocess i det naturliga tillstånd av kvarts och aluminiumoxid. En syntetisk zeolit kan tillverkas så har strukturer som inte finns i naturen. Dessa syntetiska zeoliter skapas genom en långsam kristallisation med en kombination av kvarts och aluminiumoxid och använda en bas av alkaliska och organiska mallar. Skapa ett brett utbud av sil strukturer som är rena och enhetliga är målet för syntetiska zeoliter. Det har konstaterats att användningen av organiska zeolit material i den syntetiska processen bidrar till att direkt strukturer byggs, men hur och varför detta sker är inte helt klarlagd. Strukturella ramar för zeoliter, oavsett om de är naturligt förekommande eller syntetiskt konstruerade, dokumenteras och kodas när de upptäcks. Den internationella Zeolit underhåller ramen databaser.

Sätt att använda Zeoliter

Sedan zeolit strukturer kan utformas för att filtrera en viss storlek ämne, är zeolit används som ett såll eller filter för att rena eller fälla föroreningar. Zeoliter finns i maskiner som gör medicinsk kvalitet syre och rena vatten. Kemister använda zeoliter för att fånga, avgränsa eller Corral molekyler så att de kan observeras och analyseras. Det finns potential att använda dem till separata gaser för att ta bort ett eller flera, även om detta inte är en arbetsdag teori i nuläget. Inom den petrokemiska industrin de är förändrad genom jonbyte och bli en väte form av zeolit som är starka syror och kan orsaka syrahärdande reaktioner som används vid separation av råolja. Förmodligen den mest kända användningen av zeoliter är i tvättmedel industrin och kattsand industrin, men de finns också i trädgårdsprodukter och som ett avloppsreningsverk.

    
    Copyright © 2011 give2all.org