välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Hur fungerar en elektrisk förgasare arbete?

Postad av : Camilla Näslund

aspekter

Fram till mitten av 1990-talet. , förgasare-enheterna i förbränningsmotorer som blandar bränsle med luft och fungerar som motorns bränsletillförsel katalysator-var den vanligaste typen av bränsletillförsel anordning som används i bilar och andra maskiner med förbränningsmotorer. De används idag främst i utrustning med små motorer som gräsklippare och motorcyklar. En förgasare är föga mer än ett rör med en platta, kallad den gasspjället, som täcker ena änden. Den gasspjället justerar för att möjliggöra varierande mängder luft flöda genom, och det är nyckeln till förgasaren funktion. Förgasare är inte elektrisk, men det bränsle-insprutningssystem som ersatt dem i modernare bilar agera på samma sätt som en elektrisk förgasare skulle

Funktion

En förgasaren fungerar enligt Bernoullis princip, som säger att. lufttrycket är direkt påverkas av luftens hastighet, med andra ord, desto snabbare luften rör sig, desto lägre tryck. Inne i förgasaren röret finns en smalare sektion som kallas venturi. Venturirörets skapar en luft vakuum inuti förgasaren så att när gasen på motorn trycks ner och gasspjället är borttaget bränsle sugs in i förgasaren och blandas med luften. Detta bränsle /luftblandningen matas in i motorn. När det antänds, flyttar den energi som frigörs kolvarna i motorblocket, skapar den kraft som behövs för motorn att flytta bil, motorcykel, eller gräsklipparen framåt. Förbränningsmotorer som använder förgasare är beroende av förgasaren för att se till att motorn får rätt blandning av bränsle och luft för att fungera.

Förgreningar

Förgasaren användning i förbränningsmotorer, speciellt bilar, har minskat kraftigt sedan införandet av bränsle-insprutningssystem i slutet av 1980. Bränsle-injektion system som fungerar på samma sätt som en elektrisk förgasare skulle förlita sig på elektroniska sensorer för att fastställa det exakta mängd bränsle som krävs av en motor vid en viss hastighet. De är mindre benägna att mekaniska problem, mer bränsleeffektiva och släpper ut mindre utsläpp i miljön, vilket gör dem ett bättre val för förbränningsmotorer än de traditionella förgasaren.

    
    Copyright © 2011 give2all.org