välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man ställer in och använder en reflektor teleskop

Postad av : Stefan Svensson

En reflektor teleskop gör det relativt enkelt för alla att utforska galaxen i detalj utan att lämna jorden. Men kikare känslig utrustning, och trots att många kommersiella reflektor teleskop är ganska enkel i design, särskilda åtgärder för att ställa in dem ordentligt. Lär dig att se klart genom teleskopet, och använda den för att hitta specifika himlakroppar

Du behöver:.
Reflektor teleskop
Telescope instruktionsboken.
Utbytbara okular för ditt teleskop.
Teleskop stativ.
Stjärnkartor.
Liten handhållen LED.


1.
Bekanta dig med de delar och funktioner just din modell av teleskopet. Olika modeller av reflektor teleskop har olika delar, unika mekanismer och särskilda instruktioner. Av denna anledning är det viktigt att ha ett bruksanvisning avsedda uteslutande för din modell, och att åtminstone läsa de delar diagram och Varningar och försiktighet. Se till att du känner till funktionen och användningen av varje vred och linsen, och kan lätt identifiera dem.
2.
Ägna särskild uppmärksamhet åt teleskopets okular montera och den utbytbara okular. Varje teleskop tillverkare har sina egna monteringssystem för att ta bort, installera och låsning ner utbytbara okular, så du måste bekanta dig med en på din modell. Underlåtenhet att lära sig och öva detta kommer att göra det svårt att byta okular utomhus i mörkret, och du kan skada ett okular som följd.
3.
Studera sökaren. Det sökaren är som den primära okularet. Men det ser ut på en bredare del av himlen, och används för att hjälpa dig närma områden du vill utforska. Det sökaren ska vara omgiven av knoppar eller skruvar som kan manipuleras för att förskjuta sökaren synfält. Se till att du övar att använda denna inomhus, eftersom du behöva justera denna funktion i mörkret när du använder teleskopet.
4.
Studera stjärnkartor. I vilken utsträckning du bekanta dig med dessa är helt upp till dig, så många människor kan finna glädje från att bara inrätta ett teleskop och utforska universum genom "känsla. "Men om du vill ha en större referensram för de himlakroppar du ser, spendera tid att forska och memorera dessa listor innan du går ut och tittar på. Detta är viktigt eftersom du behöver använda en portabel ljuskälla för att läsa dessa listor ut inom området, och varje gång du gör detta tvingar du tillfälligt dina ögon att återanpassa sig till förändringen i ljus. Det gör teleskopet tittar svårt för en minut eller två efter det att du släcka lampan.
5.

Välj din visningsområdet. Helst bör du vara på landsbygden där omgivande ljus från omgivande städer inte kommer att påverka tydligheten i din åsikt. Området bör vara relativt fritt från träd, stolpar nytta och andra höga hinder, och du ska kunna röra sig inom ett och samma ställe för att få en 360 graders utsikt runt omkring dig.
6.

Ställ in din teleskop stativ. De flesta teleskop stativ har justerbara ben och låsning mekanismer som håller benen från att öppnas eller stängs av misstag. Om din har lås, låsa benen första, vik ut dem och sedan låsa dem så att de håller öppet. Om du ställer in teleskopet på marken som inte är helt jämn, se om din modell har ställbara ben du kan förkorta eller förlänga göra teleskopet mer stabilt.
7.
Lås teleskopet på berget på toppen av stativet. Den specifika mekanismen för detta varierar från en modell till nästa.
8.
Installera din svagaste okular på den primära okularet montera, ta bort linsskyddet och rikta teleskopet mot månen. Titta genom okularet när du flyttar teleskopet så att månen är mitt i centrum av synfältet.
9.
Kontrollera sökaren för att se månen är perfekt centrerad på hårkorset eller symboler i mitten av synfältet. Om den inte är centrerad, använd skruvar eller rattar runt sökaren för att justera det tills det är helt centrerad. Detta kallas att rikta in teleskopet och det här steget bör upprepas varje gång du sätter upp den.
10.
Ditt teleskop är nu helt ställa in och anpassats. Du kan utforska bara på skoj, eller du kan använda de kunskaper du fått från att studera stjärnkartor att hitta och spåra specifika stjärnor eller stjärnbilder. Om du behöver kontrollera dina listor, använda en liten LED-ljus i stället för en vanlig ficklampa. LED-ljus är lite enklare för ögonen, så att dina ögon att snabbare justera till mörkret.

Tips och varningar


  • Använd aldrig en reflektor teleskop att titta på solen av någon anledning. Om du använder ditt teleskop under dagen, se till att du har en sol filter installerat. Underlåtenhet att följa de här varningarna kan leda till allvarliga ögonskador.
    
    Copyright © 2011 give2all.org