välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Hur lim Bond?

Postad av : Ulf Friberg

Inledning

När en person tänker på lim, vi tänker på den vita pasta röra som vi använde i grundskolan under konst och hantverk. Vi skulle placera limmet på ett objekt och hålla sig till en annan. Limmet skulle torka och bitarna skulle fastställas tillsammans. Men hur kunde de hålla ihop? Vad höll de två bitarna på plats? Limma utvecklas ett band mellan ytorna. Föga anade vi, men då vi ser vetenskapen som bäst.

Vad är lim?

Lim är känt som ett lim. Detta är ett ämne som kan hålla två eller flera saker tillsammans. Vissa typer av lim tål vatten, fukt eller ens arbeta på ojämna underlag. Lim kan vara naturlig eller kommer från en konstgjord substans såsom cellulosa eller stärkelse. Andra typer kan vara gjorda av naturliga material, såsom gummi cement, och en del lim görs fortfarande från hästar. Den allra första lim som någonsin uppfunnits var från tjära och bivax.

Många olika typer av lim

Det finns många typer av lim. Ingen av dem fungerar exakt lika. Vissa kommer obligation på en yta, torr och håll ytorna tillsammans. Andra måste ha en kemisk reaktion uppstår med limmet och ytan du lägger din lim på. Det finns andra som måste ha en reaktion på två helt separata komponenter inom lim för att arbeta. Lim är mycket komplicerat att förstå eftersom var och en har en viss speciell jobb. Den genomsnittliga dagliga lim och hur den obligationer är lätt att förklara och förstå, och kommer därför att ge dig en bättre förståelse för hur lim fungerar obligation.

Hur Limma Obligationer

Som det var tidigare konstaterat är lim en självhäftande. Syftet med lim är att hålla två saker tillsammans. Limmet kommer att lösa in i materialets porer, det kallas sammanhållning. Sammanhållning innebär att den kan hålla sig till sig själv. När detta händer kan det band till ytan och detta kallas vidhäftning. Vidhäftning innebär att den kan hålla sig till det material du lägga den på. Då blir det torrt, är det material hålls samman av det kitt styrka samt materialets styrka. Lim kan bilda det här, håll i det ögonblick det träffar ytan. Lim är starka nog i vissa fall att det kan hålla starkare eller lika starkt som bultar. Det finns ingen definitiv teori om vad som händer när du håller två saker tillsammans med lim, med tanke på att det finns ett brett utbud av lim att välja mellan. Allt som vetenskapsman kan komma överens är det inte hända och det kan möjligen hända på molekylär nivå. Dessutom har lim egentligen ingenting att göra med limning, snarare kemikalier reagerar.

Hur fungerar det Limma Work

De krafter som orsakar lim för att fästa till ytor endast uppstår när molekyler har en positiv utgång och en negativ ände. Den positiva änden kommer att locka en negativ utgång från en annan molekyl. För att krafter att arbeta, skall ytorna i nära kontakt eller ihop. Molekylerna kommer då att reagera på varandra mycket starkt. Limmet måste kunna göra ytan våt-detta hjälper till att sprida limmet och låt så mycket kontakt i området som möjligt.

    
    Copyright © 2011 give2all.org