välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Vad är förhållandet mellan pollinering och befruktning i blommande växter?

Postad av : Jonathan Nyberg

Den reproduktiva delar av blommande växter finns inom blommor. Ibland både manliga och kvinnliga delar ligger på samma blomma, medan andra gånger de ligger på olika blommor. Dessa män och kvinnor delar måste ansluta för att befruktning inträffa och nya anläggningar ska skapas. I många fall sker denna process med hjälp av andra levande varelser

Man

Den manliga delar av en blomma, som kallas ståndare, består av glödtråden och anther, och producerar pollen. Pollinering uppstår när pollen, som innehåller sädesceller, flyttar till den kvinnliga delen av anläggningen.

Kvinna

Den kvinnliga delen av en blomma, pistillen består i äggstockarna, stil och stigma, som är klibbig och fångar pollen under pollinering. Äggstocken innehåller ägg.

Anther till stigmatisering

Pollen färdas från anther till stigma via vind, insekter eller vatten. Om pollen landar på stigma av samma art, börjar befruktning.

Resa Tube

pollen ger en pollenslang som växer ner stilen till äggstocken, äggcell och ägg. Spermierna Därefter reser ner röret till ägget.

Gödsling

Ett av spermier befruktar ägget, och detta blir ett frö. De andra spermie förenas med celler i äggcell och skapar mat för det befruktade ägget och frukt.

    
    Copyright © 2011 give2all.org