välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man gör starka magneter

Postad av : Annika Hultén

De starkaste kända magneter elektromagneter. Ibland kan de även hålla ihop på vardera sidan om din hand, och de är bra för vetenskapliga experiment. Om du gillar att göra din egen vetenskap verktyg och har velat en stark magnet kan du göra dina egna elektromagnet. Naturligtvis ska du alltid arbeta med en kvalificerad vuxen när du använder batterier och andra strömkällor

Du behöver:.
10-tums järn nailRoll av koppartråd, 4 gauge12-volts batteri batteri2 clampsFlat-bladiga screwdriverWire fräs.


1.
Wrap din 4-gauge koppartråd tätt runt din 10-tums-långa järn spik. Ju närmare och tätare wrap, desto starkare dina magneten blir.
2.
Snip ändarna av kabeln. När din spik slås in, lämna ca 6 inches kvar på ändarna, och skär dem med en avbitartång. Det behöver inte vara exakta, eftersom dessa mål kommer att sättas in i klämmorna.
3.
Skruva slutet av klämmor. Använd vanlig skruvmejsel.
4.
Fäst kablarna till klämmorna. Sätt ändarna på din tråd, en tråd i varje klämma. Skruva sedan åt skruvarna för att göra en tight passform.
5.
Fast klämmorna på ditt batteri. Det kan vara en första gnista, men det är okej. När klämmorna har bifogats till batteriet, kommer spolen runt nageln blir electromagnetized. Det kommer att vara tillräckligt stark för att locka ganska stora eller tunga bitar av stål, såsom stora bultar eller ens band järnväg, till skillnad från de flesta mindre magneter, som är begränsade till objekt som gem. Du måste experimentera för att se exakt hur stor ett objekt du kan locka och hur länge spik är fastsatt på batteriet påverkar graden av magnetisering. Du kan lämna klämmorna på plats i flera minuter om du vill, men bara några sekunder kommer magnetisera spiken.

Tips och varningar


  • Placera aldrig några magneter i närheten av datorn.
    
    Copyright © 2011 give2all.org